REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Hossan kaikki vuodenajat viiden minuutin videolla

Juhlaviikon avauksessa esitellään myös rajaseudun historiasta kertova animaatio.

Metsähallitus
Kajaanilainen Riku Karjalainen on ikuistanut Hossan maisemat kaikkina vuodenaikoina.

Antti Hyvärinen

Hossan maisemista on valmistunut time lapse -video. Kajaanilainen Riku Karjalainen on ikuistanut uuden kansallispuiston maisemat kaikkina vuodenaikoina.

Karjalainen tuli tunnetuksi pari vuotta sitten Kainuun luontoa esitelleestä videosta. Sittemmin hän on tehnyt myös vastaavan Finland -videon.

Hossan viisiminuuttinen video julkaistaan Hossan juhlaviikon avauksessa Suomussalmella Teatteri Retikassa perjantaina 9. kesäkuuta kello 18.

Ennen vuoden kestänyttä kuvausprojektia Hossa ei ollut tuttu Karjalaiselle.


– Täällä riittää kallioseinistä hienoihin harjuihin ja upeisiin vesistöihin. Myös retkeilyelementit näkyvät Hossan kuvissani, koska laavuja ja tulipaikkoja on niin tiheässä. Tuntuu, että löydän jokaisella käyntikerralla jotain uutta, Karjalainen kertoo.

Samassa tilaisuudessa julkaistaan myös Suomussalmen rajaseudun historiasta kertova animaatiofilmi.

Liikettä rajalla -animaatio on noin seitsemän minuutin kuvaus elämästä Hossan seudulla Suomen itsenäisyyden aikana.

Animaation teki helsinkiläinen Osuuskunta Animaatiokupla suomussalmelaisen toimittaja Anna-Leena Rauhalan käsikirjoituksen pohjalta. Filmin kertojaäänenä on suomussalmelaislähtöinen näyttelijä Ulla Tapaninen.

– Animaatiokopla muutti faktapohjaisen katsauksen kuviksi ja tarinaksi mielestäni sympaattisella tavalla, arvioi puistonjohtaja Kerttu Härkönen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Hossa -time lapse ja Liikettä rajalla -animaatio ovat ensiesityksen jälkeen katsottavissa Hossan luontokeskuksen Ståhlberg-salissa. Time lapse julkaistaan myös YouTubessa 10. kesäkuuta.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »