REFRRER:path /

IBM löysi Kainuusta parhaan osaamisen

Nordic Business Digital Summit keräsi Helsinkiin 600 it-ammattilaista.

Loppuviikon tapahtuma päättää Kainuu Helsingissä -teemavuoden.

Markus Pirttijoki
IBM:n ratkaisujohtaja Jukka Hopearuoho (vas.) ja Herman IT:n Data Center Manager Juha Torvinen kiittelivät hyvin sujunutta yhteisytötä Kajaanissa. Torstaina miehet osallistuivat Helsingissä järjestettyyn IT-tapahtumaan.

Markus Pirttijoki

IBM:n ratkaisujohtaja Jukka Hopearuoho ehti vuosikymmenen taitteessa kiertää monta paikkakuntaa läpi, kunnes tuli siihen tulokseen, että Kajaanissa yhtiön tavoitteet täyttyvät parhaiten. Esimerkiksi Kajaanin ammattikorkeakoulu pystyi tarjoamaan sellaista datakeskusosaamista, jota IBM:llä tai vaihtoehtoisilla paikkakunnilla ei ollut.

Kolme vuotta myöhemmin Hopearuoho kiertää Helsingin Wanhassa Satamassa Nordic Business Digital Summit -tapahtumassa keskustellen nykyisten ja potentiaalisten uusien asiakkaiden kanssa.

– Meille on luontevaa olla mukana messuilla. Tulimme Kajaaniin tekemään bisnestä ja sitä me teemme myös täällä, Hopearuoho sanoo vierellään paikallisen yhteistyökumppanin HermanIT:n Datacenter Manager Juha Torvinen.

Hopearuohon mukaan IBM on valmiudessa myös laajentaa toimintaansa Kajaanissa.

Isännän ääntä tilaisuudessa käyttänyt johtaja Carl Wideman Kainuun Edusta kiittelee sitä, että julkisen rahan tarve tapahtuman järjestelyissä on vähentynyt.

– Enemmistö tilaisuuden tukijoista on yksityisiä yrityksiä. Se kertoo siitä, että teema kiinnostaa, Wideman sanoo.

NBDS:n aiheina ovat tänä vuonna datakeskukset, digitaaliset palvelut, hyötypelit ja mittaustekniikka.

Datakeskukset ovat olleet tapetilla myös Kainuussa, kun Ouluun ja Kajaaniin kovasti odotettu Microsoftin keskus valui Etelä-Suomeen. Kainuun Edussa datakeskusten lobbaamisesta vastaava Wideman ei vaikuta huolestuneelta.

Päinvastoin Digiticen muutama päivä sitten julkaisemassa videossa näytetään, kuinka Renforsin Rantaan rakennetaan jotain, josta ei voi vielä kertoa. Eikä kerro Widemankaan.

– Sitä pitää kysyä yrityksiltä. Yritykset kommentoivat, hän vastaa.

Kainuulaista osaamista tilaisuudessa edusti muun muassa CSE Entertainmentin juoksumatto, jossa kolmen ruudun avustuksella päästään kävelemään vaikkapa Kajaanin keskustassa. Kahden vuoden aikana Kajaanin ammattikorkeakoulussa kehitetty tuote on ottanut omat siivet alleen ja ollut tämän kuukauden alusta yksityisen yrityksen omistuksessa.

– Kovasti tämä messuilla kiinnostaa. Nyt viritellään vientiä. Sopimuksia ei vielä ole, mutta lupaavalta näyttää, sanoo CSE Entertainmentin toimitusjohtaja Veli-Matti Nurkkala.

Toinen kainuulainen innovaatio oli rullaava lihaskuntolaite, jonka käyttöohjeet oli animoitu mobiilisovellukseksi. Laitteen kehittäneen Omavalmentaja Kajaani Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Vallo paljasti, että yksi laite oli vaihtanut omistajaa messuilla siltä seisomalta.

Kainuu Helsingissä teemavuosi jatkuu Helsingissä perjantaina muun muassa Kuhmon puurakentamisen osaamista esittelevällä seminaarilla. Tapahtumaan on ilmoittautunut toistasataa rakennusalan ammattilaista.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti