REFRRER:path /

Kansalaisaloite haluaisi kieltää ilotulitekaupan

Rakettikauppa alkaa tänään. Ampua saa vasta uudenvuodenaattona. Kainuun kunnat juhlivat ilotulituksilla.

Arkistokuva
Ilotulitekauppa alkaa tänään.

STT-KS

Vuodenvaihteen ilotulitteiden ja rakettien myynti käynnistyy tänään.

Ilotulitteet ovat monissa paikoissa myynnissä uudenvuodenaattoon asti. Myyntipisteitä valvoo paikallinen pelastuslaitos.

Ilotulitteiden ampuminen on kuitenkin sallittua vasta uutenavuotena. Ilotulitteiden käyttö on luvallista vain iltakuudesta yökahteen joulukuun viimeisen ja tammikuun ensimmäisen päivän välillä.

Monien kaupunkien keskusta-alueilla ilotulitteet on kielletty tyystin.

Ei silmävammoille, tulipaloille ja ympäristöhaitoille

Kokonaan ilotulitteiden kuluttajakäyttö haluttaisiin kieltää Rajat räiskeelle -kansalaisaloitteella. Neljäntoista eläin-, terveys-, potilas- ja vammaisjärjestön joulukuun alussa avaama kansalaisaloite oli tapaninpäivän iltana kerännyt jo noin 22 000 allekirjoitusta.

Aloitteen tavoitteena on vähentää merkittävästi ilotulituksista aiheutuvia haittoja. Erikseen mainitaan silmä- ja muut vammat sekä tulipalot. Kiellon myös toivotaan lievittävän eläinten stressiä. Lisäksi halutaan hillitä ympäristön kuormittumista.

Nimien keräämiselle on aikaa ensi kesäkuun alkupäiviin asti. Kansalaisaloite etenee eduskuntakäsittelyyn, jos se kerää vähintään 50 000 allekirjoitusta kuuden kuukauden aikana.

Kainuu juhlii raketeilla

Uudenvuoden vastaanottoa juhlistetaan Kainuussa ilotulituksella monessa kunnassa. Kajaanissa ilotulitus on perinteisellä paikallaan Kajaanin Kauppatorilla maanantaina 31.12. kello 19.30. Ajankohta on edellisvuosien tapaan aikaistettu, jotta se mahdollistaa lapsien ja lapsiperheiden osallistumisen vastaanottojuhlaan.

Ohjelmassa on Kajaanin Mieslaulajien kuoroesitys ja Kajaani Dance tanssiesitys. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen tuo kaupungin uudenvuoden tervehdyksen.

Ilotulitus ammutaan kello 20 Vesiliikuntakeskus Kaukaveden rannasta.

Suomussalmella udenvuoden vastaanotto ja ilotulitus järjestetään Ämmänsaaren torilla kello 19. Ohjelmassa on musiikkia sekä seurakunnan ja kunnanjohtaja Erno Heikkisen juhlapuhe.

Myös Kuhmossa on ilotulitus. Juhlinta alkaa kello 19 Lentua-salissa. Ilotulitus on Kuhmo-talon pihalla kaupunginjohtaja Tytti Määtän puheen jälkeen. Puhe alkaa kello 20.50.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti