REFRRER:path /

Jarva korosti biotalouden merkitystä

Paltamolainen keskustan kansanedustaja Marisanna Jarva toivoo, että uudessa hallitusohjelmassa panostetaan varsinkin työpaikkojen syntymiseen etenkin vanhoihin ja uusiin pienyrityksiin.

– Keskeistä Suomen uudessa selviytymissuunnitelmassa on biotalous ja kainuulaisten näkökulmasta metsät ja puun käyttö, Jarva sanoi Norssikarnevaalien avajaispuheessaan sunnuntaina Paltamossa. Hän teroitti kuulijoille varsinkin yhteen hiileen puhaltamista biotuotetehtaan saamiseksi Kainuuseen.

– Vaikka toki Paltamo on nykyisessä selvityksessä vahvasti mahdollisena sijaintipaikkana mukana ja etunamme on erittäin hyvät liikenneyhteydet, suuren vesistön ja puunhankinta-alueen läheisyys, tuo tällainen hanke toteutuessaan valtavasti työpaikkoja ja lisätuloja monen kunnan alueelle, olipa sijaintipaikka missä päin Kainuuta hyvänsä.

– Usein todetaan, että alaa on paras kehittää siellä, missä on osaamista tarjolla, sitä on sinne myös saatavissa ja missä itse toimiala on lähellä. Biotalousalan ja sen elinkeinojen kasvun tukemiseksi Kainuu olisi loistava sijaintipaikka Metsähallituksen pääkonttorille, Jarva totesi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti