REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Jaska saapumassa tuttuun talvilomakohteeseen

Matti Kemppainen/Arkisto
Jaska-sääksi
Hyrynsalmen Jaska-sääksi on saapumassa talvehtimispaikalleen päiväntasaajan tuntumaan. Perjantaina iltapäivällä Jaska liihotteli Kamerunin ilmatilassa, josta vuoden takaiseen talvehtimispaikkaan on reilu 500 kilometriä.

Satelliittiseurannassa olevan linnun matkaa seurannut biologi Vesa Hyyryläinen arvioi, että Jaskan syysmuutto on finaalissa viikonlopun aikana. Jos tuttu talvehtimispaikka houkuttaa, Jaska suuntaa Gabonin rannikolle. Sääkset ovat paikkauskollisia sekä pesinnässä että talvehtimisessa.

– Oletus on, että samoille oksille saattaa jopa suunnata, Hyyryläinen kertoo.

Kesällä Hyrynsalmelta satelliittiseurantalaitteet mukaansa saaneet sääkset Tommi ja Ukko ovat vielä matkan päällä. Ensimmäisellä muuttomatkallaan oleva Tommi himmailee Turkissa Mustanmeren rannalla ja isäpappa Ukko lentää Afrikassa Niilin alajuoksuilla.

Jaskan muuttomatka kartalla (tilanne 20.10.)

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »