REFRRER:path /

Junajänikseksi epäilty kissa on Koistinen Inkeroisista

Kuppis
Haminan löytökissa on Koistinen Inkeroisista.

Tiina Suutari

Haminan satamasta löytynyt ja junajänikseksi epäilty kissa on kotoisin Inkeroisista Kouvolasta. Omistajaperhe tunnisti kissan ja haki sen tänään löytöeläinkoti Kuppiksesta. 1,5-vuotiaan seikkailijatyttökissan nimi on Koistinen.

Tiistaina sosiaalisessa mediassa levisi epäilyt, joiden mukaan kajaanilainen kissa olisi matkustanut junalla omin päin aina Haminaan saakka. Epäilyt perustuivat Haminan sataman työntekijöiden arvioihin. Koistinen löytyi satama-alueelta maanantai-iltana juuri, kun Kajaanin Renforssin rannasta tullutta junaa purettiin.

Löytöeläintalon pitäjä Taina Marttinen kertoo, että Koistinen katosi omistajien mukaan viime maanantaina. Omilla teillään se oli siis viikon.

Inkeroisista on Haminan satamaan noin 50 kilometriä. On yhä arvoitus miten kissa matkansa taittoi. Kokonaan jalan se tuskin onnistui. Koistisen koti ei sijaitse aivan juna-aseman läheisyydessä, vaan asemalle on matkaa pari kilometriä.


– Junalla tai jollain kulkuneuvolla se on matkustanut. Ei se olisi noin hyväkuntoisena muuten perille päätynyt. Ja miksi se olisi satamaan mennyt? Matkalla olisi ollut monen monta taloa, joihin se olisi pyrkinyt. Eikä se tahallaan olisi noin pitää matkaa halunnut tehdä, Marttinen miettii.

Koistinen ei tarinaansa kertonut. Se päätyi joka tapauksessa lapsiperheen kaipaamana lemmikkinä takaisin kotiinsa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti