REFRRER:path /

Juustoleivästä paisui iso kansankarkelo

Ristijärven juustoleipäjuhla tarjosi entistä laajemmin oheisohjelmaa ja veti väkeä runsaasti heti startista.

Susanna Kinnunen
Juustoleipien valmistus työllisti messupäivänä Paula Keräsen ja Pirjo Oikarisen.

Hannu Mustonen

– Tämähän on aivan loistavaa. Tämän juustoleivän ympärille voi rakentaa vaikka missikisat, Kauko Keränen tuumasi lauantaina, kun Ristijärven kuudes juustoleipäjuhla oli vanhentunut vasta puolisen tuntia.

Keränen, jonka juustoleivästä inspiroitunut idea antoi aikoinaan alkusysäyksen koko tapahtumalle, ei päässyt mittailemaan missien mittoja ainakaan vielä, mutta suoranaisiksi messuiksi paisunut tapahtuma tarjosi runsain mitoin muuta koettavaa ja vieläpä pitkin kylää. Viihdykettä piisasi mattopajasta musikantteihin, mobilisteihin ja metsäkoneisiin.

Lappeenrannassa asuvan, mutta Puolangalta kotoisin olevan, Keräsen mielestä on erinomainen asia, että juustoleivän ympärille kehkeytynyt karkelo nostaa esiin muutakin kainuulaista osaamista niin sanotusti isolla kauhalla.

– Joka viikko on ostettava, jos löytyy juustoleipää. Leipäjuusto on laitettava sivuun, Keränen kuvasi omaa kulutustaan sekä kantaansa nimiväittelyssä.


Järjestävän seuran eli Ristijärven Marttojen messuvastaavan Katri Tolosen mukaan juustoleipäjuhlan oheisohjelmisto laajeni reilusti Suomen satavuotisjuhlan sekä Ristijärven 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Tästä lähtien tapahtumaa on tarkoitus jatkaa messuina, mutta tulevien messujen laajuus jää nähtäväksi.

Kansa tuntuu ottanee tapahtuman jo omakseen, sillä vesisateesta huolimatta väkeä oli liikkeellä runsaasti heti startista. Alun perusteella näyttikin siltä, että yli 2 000 kävijän tavoite täyttyy päivän mittaan.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti