REFRRER:path /

Kainuun lehtikauppa toteutui

Susanna Kinnunen
Alma Media Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Kari Juutilainen ja SLP Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila vahvistivat lehtikaupan keskiviikkona.
Kainuun Sanomien lehtiperheen siirtyminen paikalliseen omistukseen on varmistunut. Alma Median sanomalehtiliiketoiminta Kainuussa on helmikuun 2015 alussa tiedotetun aikeen mukaisesti siirtynyt uudelle omistajalle SLP Kustannus Oy:lle.

Keskiviikkona toteutuneessa kaupassa maakuntalehti Kainuun Sanomat, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja kolme tilattavaa paikallislehteä Ylä-Kainuu, Kuhmolainen ja Sotkamo-lehti siirtyivät Suomalainen Lehtipaino Oy:n tytäryhtiön omistukseen. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Lehtien yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 11,5 miljoonaa euroa. Lehtien 74 työntekijää siirtyvät uuden omistajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.

Suomalainen Lehtipaino Oy on Kajaanissa toimiva sanomalehtien painamiseen erikoistunut painotalo, joka toimii myös sanomalehtien varhaisjakajana Kainuun maakunnassa. Yhtiöllä ja sen omistajilla on entuudestaan pieniä kaupunki- ja paikallislehtiä Pohjois-Suomen alueella. Suomalaisen Lehtipainon ja sen tytäryhtiön SLP Kustannus Oy:n toimitusjohtaja on Tenna Talvi-Pietarila.

Alma Media Kustannus Oy kustantaa Alma Media -konsernin maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä. Tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat.

Kainuun Sanomat siirtyi Alma Median omistukseen vuonna 1999. Lehti täyttää 100 vuotta 2018.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti