REFRRER:path /
Hannu Mustonen/Arkisto
Kainuun perussuomalaisten piirin puheenjohtajan Pertti Ahlqvistin mukaan valtuustoryhmät pysyvät Kainuussa kasassa.

Kainuun piiri Halla-ahon takana

Valtuustoryhmät pysyvät koossa Kainuussa.

Tuukka Tervonen,

Jukka Keränen

Kainuun perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Pertti Ahlqvist kertoo, että Kainuun piiri aikoo seisoa perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon takana.

Ahlqvist teki soittokierroksen Kainuun paikallisyhdistyksiin, eikä niistä kuulunut hänen mukaansa haluja muutoksiin tai loikkaamiseen puolueesta irtaantuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän taakse.

Vallitseva tunne on yllättyneisyys ja hämmennys.

– Nyt täytyy antaa pölyn laskeutua ja kuulostella. Seisomme kuitenkin sen takana mitä Jyväskylän puoluekokouksessa päätettiin, Ahlqvist toteaa.


Ahlqvist kuului puoluekokouksessa Sampo Terhon

kannattajiin.

Ahlqvistin kollegoja on jo eronnut perussuomalaisista. Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen jätti tehtävänsä heti, samoin tekee Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Janne Aso tämän kauden jälkeen.

Kolehmainen kertoo syyksi STT:n haastattelussa sen, että nykyjohdon voimakas maahanmuuttokriittisyys ja -vastaisuus eivät kuulu hänen agendalleen. Hän kertoo olevansa perussuomalaisissa muiden asioiden takia. Lapin perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Matti Torvinen on ilmoittanut tukevansa Soinia ja loikkareita.

Kajaanin Perussuomalaisten puheenjohtaja Teemu Niva pysyy perussuomalaisissa, vaikka hänkin oli Terhon kannattaja.

– Meillä ei ole rivissä halla-aholaisia tai soinilaisia vaan perussuomalaisia, hän korostaa.

Ylä-Kainuun perussuomalaisten puheenjohtaja Pentti Heikkinen toteaa, että asiat ovat aivan tuulessa vielä alueen valtuutettujen suhteen ja kertoo, ettei ole keskustellut vielä heidän kanssaan.

Tulevaisuus vaatii keskusteluja piirihallituksen ja valtuutettujen kanssa. Hän ei itse päässyt paikalle Jyväskylän puoluekokoukseen, mutta olisi äänestänyt Terhoa paikalle päästessään.

– Itsehän se meni sotkemaan tämä valittu Halla-aho, siinä lähdettiin soitellen sotaan kun hän oli erottamassa ministereitä. Soini oli paras ministeri hallituksessa, mikä järki siinä on häntä lähteä erottamaan, Heikkinen kommentoi puolueen kahtialeikkautumista.

Suomussalmen kunnanvaltuutettu Sami Pihlajamaa (ps.) kertoo, että aikoo ehdottomasti jäädä perussuomalaisiin. Hänelle kahtiajakautuminen tuli täytenä yllätyksenä. Hän pitää kahtiajakautumista ikävänä asiana, mutta näkee tilanteessa myös hyviä puolia sen suhteen, että ainakin nyt on äänestäjälle päivänselvää kuka on mitäkin mieltä.

Pihlajamaa myös kertoo, että uusia hakemuksia on tullut ja hajoamiskriisi on saanut ihmisiä liittymään puolueeseen. Mihinkään riitaisaan kaaokseen Kainuussa hän ei usko.

– Ei me olla semmoisia että käytäisiin mitenkään toistemme kurkkuihin kiinni, Pihlajamaa toteaa puoluetovereistaan.

Puolangan perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Jaana Kemppainen ei ole henkilökohtaisesti varma aikeistaan.

– En tiedä mitä teen vielä. En ollut Jyväskylässä, mutta jos olisin ollut, olisin äänestänyt Sampo Terhoa puheenjohtajaksi. En osaa sanoa vielä jäänkö perussuomalaisiin vai eroanko, Kemppainen toteaa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti