REFRRER:path /

Kainuun uimavedet noin 18-asteisia

Elina Korhonen
Jyväskyläläiset 8-vuotias Louna Myllys (oik.) ja 3-vuotias Noel Myllys lomailevat Kainuussa ja poikkesivat maanantaina äidin, siskon ja isoäidin kanssa Kajaanin Paltaniemen uimarannalle. Vaikka ilma oli pilvinen, eikä hellelukemia hätyytelty, Louna Myllyksen mukaan uimavesi tuntui rannan tuntumassa lämpimältä.

Elina Korhonen

Kainuun järvien pintalämpötilat ovat nousseet noin 18 asteeseen. Lämpötilat ovat vain hieman keskimääräistä viileämmät.

Suomen ympäristökeskuksen virallisella mittauspisteellä Suomussalmen Pesiöjärvellä järviveden pintalämpötila oli maanantaina 17,9 astetta, joka on 0,4 astetta keskiarvoa viileämpää.

Nuasjärvellä Vuokatin mittauspisteellä pintavesi oli maanantaina 18,3 asteista. Tämä on 0,6 astetta mittauspisteellä keskimääräistä kylmempää.

Oulujärvellä Manamansalon mittauspisteellä pintavesi oli 17,9 asteista, joka on 0,1 astetta keskiarvoa viileämpää.


Heinäkuun alussa järvien pintaveden lämpötila oli entisen Oulun läänin alueella 14 – 17 astetta.

Pintavesien lämpötilat ovat olleet kuitenkin nousussa. Viime viikolla pintavesien lämpötilat nousivat ympäristökeskuksen mittauksien mukaan Kainuussa ja Perämeren rannikolla jo 17 – 19 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kesä on ollut koko maassa keskimääräistä koleampi, ja hellepäiviä on kertynyt koko maassa keskimääräistä vähemmän. Hellepäivien lukumäärä ei kuitenkaan ole koko maan tasolla Ilmatieteen laitoksen mukaan harvinainen.

Suomen kesäsää on ollut tänä vuonna matalapainevoittoista.

Jätä kommentti