REFRRER:path /

Kainuun vasemmistonaiset huolissaan terveydenhuollosta

Kainuun Vasemmistonaisten mielestä perusterveydenhoito on laitettava kuntoon. Se tarkoittaa terveyskeskusten resurssointia sekä lääkäreiden että hoitajien osalta niin, että kiireettömäänkin hoitoon pääsee nopeasti. Tämä vähentää erikoissairaanhoidon tarvetta ja säästää siten kustannuksissa.

Vasemmistonaiset ihmettelevät hallituksen toimia erikoissairaanhoidossa. Niissä konkretisoituu järjestön mukaan hallituksen arvomaailma, kun säästöjen varjolla keskitetään ja ajetaan alas julkisia palveluita ja samalla avataan mahdollisuus yksityisille voittoa tavoitteleville yrityksille tuottaa samoja palveluita ilman samoja velvoitteita kuin julkisella puolella.

– Kainuussakin tuskaillaan keskittämisasetuksen erikoissairaanhoidolle asettamien vaatimusten kanssa, jotka merkitsevät mm. rintasyöpäleikkausten siirtymistä muualle. Laatu ja kustannustehokkuus eivät ole tässä ratkaisevia, vaan aivan muut syyt, vasemmistonaiset toteavat julkilausumassaan ja epäilevät, että hallituksen linja yksityissektorin suosimisessa voi tulevaisuudessa näkyä henkilöstökatona julkisella puolella.

– Vaativasta hoidosta ja myös yksityisellä puolella sattuvista ongelmista vastaa kuitenkin julkinen puoli. Tilanteesta voi tulla todella vaikea potilasturvallisuuden kannalta. Tällaista kehitystä emme voi mitenkään hyväksyä, Vasemmistonaisten kokouksessa todettiin.

Kainuun Vasemmistonaiset on avoin verkosto naisille, jotka haluavat vaikuttaa ja tehdä vasemmistolaista politiikkaa. Se toimii yhteistyössä Kainuun Vasemmiston kanssa, mutta siihen voi liittyä ilman puolueen jäsenyyttä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti