REFRRER:path /

Kainuussa satanut jopa parikymmentä senttiä lunta – sää poutaantuu päivällä

Jukka Keränen
Lunta riitti Mieslahdessa maanantaina puolenpäivän aikaan.

STT-KS

Kainuussa on satanut kuluneen vuorokauden aikana paikoin jopa parikymmentä senttiä lunta, kertoo Ilmatieteen laitos. Muun muassa Puolangalla on satanut 20 senttiä lunta, Suomussalmella 18 ja Kajaanissa 13 senttiä.

–  Sinne on saatu aikalailla lunta. Sateet ovat myös pysähtyneet hämmästyttävän hyvin tuonne Kainuun alueelle, toteaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Tänään lumisateita on odotettavissa Kainuun lisäksi myös Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan.

Lämpötila on Kainuussa pakkasen puolella, joten tienpinnat voivat olla varsinkin pohjoisosissa Kainuuta liukkaat.


Kainuussa on voimassa huonon ajokelin varoitus vielä aamulla, mutta Kokon mukaan varoitus todennäköisesti poistetaan aamupäivän aikana.

Etelä-, Keski- ja Itä-Suomessa on tänään pilvinen sää. Etelä-Suomessa sää selkenee iltaa kohti. Lännessä ja lounaassa voidaan paikoin nauttia auringonpaisteesta.

Kokon mukaan Pohjois-Lappia lukuun ottamatta sää selkenee koko maassa tiistaiaamuksi.

Lämpötilat kohoavat tänään plussan puolelle suuressa osassa maata. Kylmintä on sateisilla alueilla eli Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

–  Niilläkin alueilla kavutaan iltapäivällä hieman nollan yläpuolelle. Etelässä päästään hieman 10 asteen yläpuolelle. Lännessä ja idän sateettomilla alueilla päästään viidestä seitsemään asteeseen, Kokko kertoo.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti