REFRRER:path /

Kajaani jakaa 600 kesätyöseteliä

Myös Kuhmo, Suomussalmi, Puolanka ja Paltamo tukevat kesätöitä hakevia nuoria.

Eliisa Aikkila/ Arkisto
Kesätyösetelituki maksetaan nuoren työllistävälle työnantajalle.

Jorma Moilanen

Noin 300 yhdeksäsluokkalaista nuorta haki tänä keväänä kesätyöseteliä Kajaanissa. Hakuaika päättyi peruskoulunsa päättävien nuorten osalta maaliskuun lopussa. Seteleitä oli jaossa 400 kappaletta.

Toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille kesätyöseteleitä tarjottiin 200. Ne kaikki oli haettu jo maaliskuun 14. päivään mennessä. Toisen asteen kahden ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on vielä mahdollisuus hakea peruskoululaisilta hakematta jääneitä 100 kesätyöseteliä. Hakuaika alkoi eilen maanantaina ja päättyy 30. huhtikuuta.

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa. Seteliä haetaan sähköisesti. Hakemusta täyttävällä nuorella on oltava tieto työpaikastaan.

Tuki voidaan maksaa nuoren työllistävälle työnantajalle, mikäli työntekijä on kajaanilainen peruskoulunsa päättävä nuori tai toisen asteen (lukio ja ammattiopisto) 1. tai 2. vuosikurssin opiskelija. Lisäksi työsuhteen tulee kestää ainakin 2 viikkoa. Suositeltava työaika on 30 tuntia viikossa.

Nuorelle maksettavan palkan on oltava alalla noudatettavan työehtosopimuksen mukainen. Jos alalla on tehty Tutustu työelämään ja tienaa -sopimus, kahden viikon palkka voi olla 335–350 euroa, mikäli kesätyöntekijä on peruskoululainen, 10-luokkalainen, lukiolainen tai ammattistarttilainen.

Lisäksi Kajaanin kaupunki tarjosi opiskelijoille noin 30 kesätyöpaikkaa. Hakuaika päättyi viime perjantaina.

Kaupungin kesätyösuhteet ovat pääasiassa kuukauden mittaisia. Palkka on tehtävästä riippuen 300 – 1 410 euroa.

Kuhmon kaupunki jakaa 250 euron arvoisia kesätyöseteleitä. Niitä voivat hakea peruskoulunsa päättävät nuoret sekä toisen asteen opiskelijat, joiden kotipaikka on Kuhmo. Setelin hakuaika päättyy 28. huhtikuuta.

Kuhmon kaupunki tarjoaa kuhmolaisille nuorille myös kesätyöpaikkoja. Ne ovat haettavana Kuntarekryssä 14.4. saakka. Hakijan on oltava vähintään 15-vuotias.

Suomussalmen kunta antaa suomussalmelaisille peruskoulun 9-luokkalaisille kesätyöseteleitä, jotka mahdollistavat kesätyön 2 viikoksi. Setelin arvo on 280 euroa.

Puolangan kunta tukee puolankalaisten 15 – 18 -vuotiaiden nuorten kesätyöpaikkoja. Tuki on 270 euroa. Hakuaika päättyy toukokuun lopussa.

Paltamon kuntakin tarjoaa nuorille kesätöitä esimerkiksi päivähoidon, kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön tehtävissä.

Kesätyön voi saada paltamolainen, peruskoulun tänä keväänä päättävä nuori tai sitä vanhempi opiskelija. 2 viikolta maksettava bruttopalkka on lomakorvauksineen 315,88 euroa. Hakuaika jatkuu 25. huhtikuuta saakka. Nuori voi hankkia kesätyön myös paltamolaisesta yrityksestä. Kunnan tuki yritykselle on 125 euroa.

Edit: Korjattu 5.4. klo 21. Kainuun liitto ei myönnä kesätyöseteleitä, kuten jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti