REFRRER:path /

Kajaanin luottamuspaikoista sopimus

Juha Neuvonen
Kajaanin kaupungin valtuustoryhmät ovat päässeet sopimukseen puolueiden välisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa
Kajaanin kaupungin valtuustoryhmät ovat päässeet sopimukseen puolueiden välisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa. Kuukauden kestäneissä neuvotteluissa sovittiin kaupungin toimielinten luottamuspaikkojen jaosta kuntavaaleissa olleiden puolueiden kesken.

– Neuvottelut sujuivat erittäin hyvässä hengessä ja ryhmät ovat tyytyväisiä neuvottelun tuloksiin, vaikka viimeisessä neuvottelussa jouduimme vielä tekemään kompromisseja sukupuolijakauman toteutumiseksi, sanoo neuvotteluita johtanut Keskustan Kajaanin kunnallisjärjestön puheenjohtaja Maarit Ojavuo.

Keskustapuolue jatkaa hallituksen ja teknisen lautakunnan sekä Loisteen puheenjohtajana. Näiden lisäksi Keskusta sai paikat valtuuston 2. varapuheenjohtajana ja Kainuun ammattioppilaitoksen puheenjohtajana.

Vasemmisto sai puheenjohtajuudet kaupunginvaltuustossa, sivistyslautakunnassa sekä Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja Mamsellissa.


Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajuuden, ympäristöteknisen lupajaoston sekä Loiste Lämmön puheenjohtajuuksia hoitaa Sosiaalidemokraattinen puolue.

Kokoomus vastaa kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajuudesta ja tarkastuslautakunnasta sekä Kajaanin vedestä. Kokoomuksella on myös edustus Kainuun Voimassa.

Kainuun Edun puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja tulevat perussuomalaisista.

Vihreät saivat puheenjohtajuuden liikunta- ja kulttuurineuvostossa sekä Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarissa.

Toimielinten paikat on jaettu vaalitulokseen perustuvien vertailulukujen mukaisessa järjestyksessä.

Sihteerinä neuvotteluissa on toiminut Teuvo Hatva ja asiantuntijana Erkki Moilanen.

Kaupunginhallitus vahvistaa neuvottelutuloksen kokouksessaan 23.5.

Uusi valtuustokausi alkaa kesäkuun alussa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti