REFRRER:path /

Mies ja nainen kuolivat kolarissa Paakissa

Oululaisten auto lähti luisuun mäen loivassa mutkassa, joka oli sohjoinen.

Pertti Granqvist
Kontiomäen suunnasta tullut auto romuttui keulaosaastaan.

Hannu Mustonen

Pertti Granqvist

Mies ja nainen kuolivat liikenneonnettomuudessa sunnuntaina iltapäivällä Sotkamon Paakin kylällä. Onnettomuus sattui Kontiomäentiellä melko jyrkän mäen loivassa mutkassa, joka oli sohjoinen.

Oululainen vuonna 1974 syntynyt mies ja oululainen vuonna 1986 syntynyt nainen matkasivat henkilöautolla Sotkamon suunnasta kohti Kontiomäkeä, kun mies menetti autonsa hallinnan Paakinmäeltä Kontiomäen suuntaan laskevan mäen loivasti vasemmalle kaartuvassa mutkassa.

Luisuun lähtenyt auto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi oikea kylki edellä sotkamolaisen vuonna 1956 syntyneen miehen ohjaaman henkilöauton keulaan. Törmäyksessä rajusti vaurioituneet autot jäivät renkailleen tien sivuun.

Oululainen mies ja nainen menehtyivät törmäyksessä. Autossa ei ollut muita henkilöitä.


Sotkamolaismies ja hänen kyydissään ollut sotkamolainen vuonna 2009 syntynyt tyttö kuljetettiin Kainuun keskussairaalaan, mutta pelastuslaitoksen ja poliisin mukaan he eivät loukkaantuneet vakavasti. Palomiesten ei tarvinnut tehdä isompia purkamistoimenpiteitä.

Sotkamon poliisipartio sekä pelastuslaitos saivat kello 15.30 aikoihin hälytyksen onnettomuuspaikalle, joka oli noin sata metriä Halmevaarantien risteyksestä Sotkamoon päin ja reilut seitsemän kilometriä Kontiomäestä Sotkamoon päin. Kyläläiset tuntevat jyrkän mäen Moskuan rinteenä.

Kontiomäentie oli onnettomuushetkellä paikoin sohjoinen, koska edellisenä yönä satoi lunta. Mäen rinteessä oli jopa 4–5 sentin sohjokerros, mutta kolaripaikalla sohjoa oli 2–3 senttiä.

Sohjoa oli eniten metsäisten taipaleiden kohdalla. Aukeiden kohdalla tie oli lähes sula. Onnettomuuden aiheuttaneessa autossa oli nastoitetut, mutta jonkin verran kuluneet talvirenkaat.

Tie oli suljettuna raivaus- ja tutkintatöiden vuoksi, mutta Liikenneviraston tiedotuksen mukaan tilanne oli ohi kello 18.20.

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahtena kuolemantuottamuksena. Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuudessa.

Edit klo 23.50: Muutettu kuvien järjestystä, täsmennetty tekstiä ja muokattu kuvaa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti