REFRRER:path /

Kevyt Kanava Oy osti Radio Kajauksen

Radio Kajaus on siirtynyt uuteen omistukseen.

25 vuotta Kainuussa toiminut kaupallinen radio Radio Kajaus on myyty lapualaiselle Kevyt Kanava Oy:lle. Viestintävirasto on antanut omistajanvaihdoksen vaatiman hyväksynnän.

Radion ja sen alihankkijayrittäjien kaikki 10 päätoimista ja 3 sivutoimista henkilöä jatkavat ja heidän vastuualueensa monipuolistuvat uuden omistajan laajan toiminnan ansiosta.

Radio Kajauksen ohjelmisto pysyy entisellään. Lisäksi Kajaus aloittaa toisen radiokanavan, jonka toimiluvan Kevyt Kanava on saanut Kainuuseen.

– Radiot tulevat tekemään yhteistyötä. Vielä ei ole tehty päätöstä, missä radiot sijaitsevat. Nykyisin kyse on pääasiassa tietotekniikasta, joten studioita voi olla monessakin paikassa, kertoo Kevyt Kanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Harju.

Kevyt Kanava Oy on Suomen suurin henkilöomistuksessa oleva radio- ja tv-talo. Yhtiön omistavat Tarja ja Hannu Harju, jotka ovat työskennelleet kaupallisella radioalalla alan alusta alkaen 30 vuotta.

Kevyt Kanava Oy:n radioasemia ovat mm. Iskelmä Pohjanmaa, City Pohjanmaa, Harju & Pöntinen (tv-kanava), Iskelmätoive Oulu, Iskelmä Oikea Asema ja Radio City Savo. Toimitusjohtajana ja toisena omistajana toimii Hannu Harju. Toinen omistaja on hänen vaimonsa Tarja Harju.

Antti Kela keskittyy jatkossa päätyöhönsä muissa liiketoimissaan.

-– Radio Kajaus on kuuntelijamäärältään alueensa vahvin kaupallinen radio ja sen liikevaihto on kasvanut hyvin, Hannu Harju toteaa.

– Olemme kasvuhakuinen yritys ja tartuimme tähän mielenkiintoiseen mahdollisuuteen laajentua, myyntijohtaja Tarja Harju kertoo. Kun aloitamme joka tapauksessa Kainuussa uuden radion lähikuukausina, niin tämä kauppa mm. muuttaa oleellisesti sen vaatimia investointeja.

Radio Kajaus kattaa kuuluvuudellaan Pohjois-Suomen kaikki suuret talousalueet mm. Rovaniemen, Kemijärven, Kuusamon ja Kajaanin sekä lisäksi tärkeimmät hiihtokeskukset. Sillä on tällä hetkellä myös tilapäinen toimilupa Oulussa.

Kevyt Kanavan radioiden kuuluvuusalueet kattavat nyt kaikki tärkeimmät talousalueet Jyväskylästä pohjoiseen päin Joensuun ja Jyväskylän talousalueita lukuun ottamatta, suurimman osan näistä alueista kahdella eri radiollaan. Yhteistyöradioidensa kanssa yhdessä se tavoittaa säännöllisesti yli kaksi miljoonaa suomalaista.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti