REFRRER:path /
Kirjastonhoitajat Sinikka Kontio (etualalla) ja Sari Heikkinen toivottavat oppilaat tervetulleiksi uuteen kirjastoon useamminkin kuin kerran.

Kirjaston valoisuus ja avaruus ihastuttaa

Lehtikankaan monitoimitalon kirjastossa häärii kolme kirjastonhoitajaa: Sinikka Kontio, Sari Heikkinen ja Pirjo Ohtonen.

Päivästä toiseen heidän työhönsä kuuluu asiakaspalvelun lisäksi kirjastopalveluiden tarjoaminen eri ryhmille, kuten maahanmuuttajille, päiväkodeille ja kouluille.

He ovat olleet tyytyväisiä uuteen kirjastoon, joka siirtyi Laajankankaankadulta monitoimitalon tiloihin. He olivat ennen muuttoa hieman skeptisiä, sillä tilat eivät vaikuttaneet kovin käytännöllisiltä arkkitehtuurin vuoksi. Epäilykset osoittautuivat vääriksi, kun kirjasto aloitti toimintansa elokuussa.

– Kirjasto on ihanan valoisa ja avara, kirjastonhoitaja Sinikka Kontio kertoo.


Vanhasta kirjastosta otettiin mukaan suurin osa kirjoista, mutta likaiset ja vanhentuneet kirjat eivät matkanneet uuteen kirjastoon. Lisäksi kirjat, joita ei ole lainattu vuosikausiin, joutuivat tilanpuutteen vuoksi lähtemään.

Uudessa kirjastossa on lähes puolet enemmän kävijöitä vanhaan verrattuna. Koulun ja kirjaston välinen yhteistyö on kasvanut entisestään, minkä huomaa aamupäivän hulinasta, jolloin luokkia ja päiväkotiryhmiä on käymässä muun muassa lukudiplomin merkeissä. Monet ovat myös vain käyneet ihailemassa kirjaston kaunista arkkitehtuuria.

Suosituimpia kirjoja ovat uutuudet ja nuorten puolen kirjat, varsinkin nuortenromaanit.

– Toivotamme kaikki tervetulleiksi lainaamaan kirjoja Lehtikankaan uudesta kirjastosta. Muistakaahan tulla useamminkin kuin kerran! naurahtavat kirjastonhoitajat yhteen ääneen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti