REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Kivinäyttely Kivesvaaralle ensi kesäksi

Siirrettävät lohkareet sijaitsevat nykyään Kivesvaaran laella Jättiläisenmaan piha-alueella.
Paltamon kunta rakentaa Kivesvaaran laelle kivinäyttelyn, joka avataan yleisölle kesäksi 2017. Tavoitteena on vahvistaa alueen luontomatkailumainetta.

Kivikokoelma kuljetettiin Kivesvaaralle vuonna 1990 Oulun yliopiston aloitteesta. Näyttelyä ei tuolloin syntynyt, sillä lama-aikana rahoitusta ei löytynyt.

Kainuusta kerättyjä suuria kivilohkareita on yhteensä 24 kappaletta. Eteläisin lohkare on tuotu Sotkamon Talvivaarasta ja pohjoisin Suomussalmen Kurkikylästä.

Paltamon kunta on päättänyt rakentaa lohkareista näyttelyn ja kunnostaa se yhteyteen luontopolun. Työhön on saatu rahoitusta Oulujärvi Leaderilta ja EU-rahastosta.


Rakennustyöt alkavat tänä syksynä ja ne valmistuvat ensi keväänä. Näyttelyyn hankitaan 5 – 6 uutta lohkaretta täydentämään kokoelmaa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »