REFRRER:path /

Korhonen: Lukiosäästöt peruttava

Petri Kangas
Kansanedustaja Timo Korhonen pelkää Sotkamon lukion urheilulinjan toimintaedellytysten vaarantuvan hallituksen säästöaikeiden takia.
Keskustan sotkamolainen kansanedustaja Timo Korhonen vaatii lukioiden perusrahoitusten leikkausten perumista. Hänen mukaansa hallituksen säästölinjaukset muodostavat uhan paitsi lukiokoulutuksen laadulle myös saatavuudelle.

Korhosen mukaan esimerkiksi Sotkamon lukion urheilulinjan toimintaedellytykset vaarantuvat hallituksen säästöaikeiden takia.

– Lukion urheilulinja on houkutteleva ja neljä viidestä sen opiskelijasta tulee kunnan ulkopuolelta. Silti lukion rahoitukseen on uhkana tulla 200 000 euron leikkaus, mikä on Sotkamon kunnan ylläpitämälle lukiolle merkittävä raha, Korhonen sanoi lauantaina Sotkamossa.

– Sotkamon urheilulukiota voidaan perustellusti pitää valtakunnallisena erityistehtävän mukaisena erityislukiona. Mikäli valmennuksen taso ja urheilijoiden välttämättömät tukitoimet halutaan säilyttää nykyisellä tasolla, rahoitusta ei missään nimessä saisi vähentää.

Korhosen mukaan hallituksen perinteinen keino on ollut, että se siirtää palvelujen rahoitusvastuuta kunnille.

– Lukiokoulutusta kunnat rahoittavat kuitenkin jo yli 70 prosenttia, sen enempää niiltä ei voi missään nimessä vaatia. Heikentyvän taloustilanteen vuoksi lukiokoulutuksen ylläpitäminen käy monelle kunnalle mahdottomaksi, jos hallituksen aikomat 260 miljoonan euron leikkaukset toteutetaan lukio- ja ammatilliseen koulutukseen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti