REFRRER:path /

Korhonen: maakuntauudistuksen jarruttajat vastuuttomia

Keskustan sotkamolainen kansanedustaja Timo Korhonen pitää maakuntauudistuksen jarruttajia vastuuttomina.

Hallintovaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Korhonen patistaa kaikkia maakuntia käynnistämään sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöt viimeistään nyt, kun hallitus osoitti perjantaina lisäbudjetissa 22 miljoonan euron lisärahoituksen sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanon tukemiseen.

Useissa maakunnissa valmistelutyössä ollaan jo pitkällä, mutta joissakin työtä ei ole kunnolla edes aloitettu.

– Pitää muistaa, että sote- ja maakutauudistuksia tehdään kansalaisten palveluiden turvaamisen sekä alueiden elinvoiman ja työllisyyden parantamisen vuoksi. Kaikenlainen jarruttaminen olisi vain karhunpalvelus maakunnille ja siellä asuville ihmisille, Korhonen sanoo tiedotteessaan.


Perjantaina päätettyä lisärahoitusta voidaan käyttää jo ennen kuin sote- ja maakuntauudistusta koskevat lait on hyväksytty eduskunnassa. Tälle vuodelle uudistuksen valmisteluun ja toimeenpanoon osoitetaan näin kaikkiaan yli 50 miljoonaa euroa.

Lisärahoitusta voivat käyttää maakuntien väliaikaiset valmistelutoimielimet, kunnat ja kuntayhtymät joko esivalmisteluavustuksina maakunnille tai väliaikaishallinnon rahoituksena.

Korhosen mukaan hallitus poisti lisärahoituksella viimeisetkin esteet siltä, etteikö sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyö voisi käynnistyä kaikissa maakunnissa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti