REFRRER:path /

Koti- ja ensihoitoon lisätty henkilöstöä – sähkökatkot jatkunevat Kainuussa

Lukijan kuva/Jaana Keränen
Tykkylumikuorma koko Kainuun alueella on runsas.
Kainuun sote on varautunut auttamaan sähkökatkoista kärsiviä asukkaita hätätilanteessa.

Ensihoidon lisäksi Kainuun soten kotihoidon resursseja on vahvistettu.

Ensisijaisesti Kainuun soten kotihoito huolehtii kuitenkin omista asiakkaistaan.

Hätätilanteessa otetaan yhteyttä hätänumeroon 112. Koska lumitilanteen aiheuttamat sähkökatkokset voivat jatkua, myös hätänumeron toiminnassa voi olla häiriöitä.


Jos yhteyttä hätänumeroon ei saada, kiireellistä hoitoa tarvitsevat tai pitkäaikaisten sähkökatkojen vuoksi vakavissa ongelmissa olevat asukkaat voivat hakeutua terveysasemille ja virka-ajan ulkopuolella vuode- ja hoivaosastoille.

Ainakin Suomussalmella, Hyrynsalmella, Puolangalla ja Ristijärvellä kunnat tarjoavat asukkailleen sähkökatkon aikana tarvittaessa muun muassa pesu- ja majoitusmahdollisuuksia. Esimerkiksi Hyrynsalmella terveysasemalle on hakeutunut yksittäisiä avuntarvitsijoita.

Kainuussa oli tiistaina iltakuuden aikaan noin 450 sähkötöntä taloutta.

Tämänhetkisen sääennustuksen mukaan Kainuun alueelle odotetaan lumisateita seuraavien vuorokausien kuluessa lisää ja lämpötilaennusteet näyttävät nollakelistä aina reilun viiden asteen pakkasia. Tykkylumikuorma koko Kainuun alueella on runsas. Kainuun pelastuslaitoksen mukaan maakunnassa on varauduttava yhä sähkönjakeluhäiriöihin ja niistä aiheutuviin vaikutuksiin. Yksittäinen kuntalainen voi varautua esimerkiksi juomavettä varastoimalla ja huolehtimalla matkapuhelimensa akun riittävyydestä.

Viranomaiset muistuttavat, että sähköjohdoille kaatuneita puita ei saa poistaa omatoimisesti, vaan niistä tulee ilmoittaa Loiste Sähköverkko Oy:n vikapalveluun, jonka numero on 0800 9 2500.

Kainuun pelastuslaitos on ottanut käyttöön häiriötilanteen ajaksi päivystysnumeron 044 7100 112 mahdollisia puhelimitse tapahtuvia yhteydenottoja varten.

Kainuun Sotella on käytössä häiriötilanteen ajaksi päivystysnumero 08 6156 2300.

Sairaanhoitajan puhelin numero 08 6156 6000, Loiste Sähköverkko Oy:n 0800 9 2500 ja päivystävän eläinlääkärin 0600 303 301.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti