REFRRER:path /

Kuhmo hakee luovien kaupunkien verkostoon

Antero Komulainen

Kuhmon kaupunki pyrkii mukaan Unescon luovien kaupunkien verkostoon vuoden 2019 haussa. Unesco on Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö.

Kuhmo lähtee valmistelemaan hakemusta niin, että se haluaa käyttää kykyjään ja energiaansa kirjallisuuden kehittämiseen – perusteena Kalevala.

Unescon luovien kaupunkien verkostoon valittavat jäsenkaupungit tulevat eri alueilta ja niillä on erilaiset tulotasot ja asukasmäärät.

Kaupunginhallitus nimesi hakemusta valmistelevaan työryhmään edustajaksi Maarit Rauhalan (kesk.) ja kaupunginjohtajana siihen kuuluu Tytti Määttä. Päätökset kaupunginhallitus teki tiistaina. Sihteeriksi kutsutaan Juminkeko-säätiön edustaja, joka on toiminnajohtaja Olga Zaitseva.

Hakemista ehdotti alun perin kaupungille Juminkeko-säätiö. Verkostoon liittymisen katsotaan tukevan myös Kuhmon kaupungin strategisia tavoitteita ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Kuhmon tavoitteena on olla globaalisti tunnettu biotalouden menestystarina metsän keskellä.

Suomen itäisten rajaseutujen mahdollisuuksia ja haasteita käsittelevään Rajakuntafoorumiin Kuhmon edustajina osallistuvat kaupunginjohtaja Tytti Määttä ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuomas Kettunen. Rajakuntafoorumi järjestetään 1. päivänä helmikuuta Helsingissä.

Jätä kommentti