REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »
Ville Heikkinen
Vuoden luontokuva/Nisäkkäät: "Talven odotus" Ville Heikkinen

Kuhmon kärppä kurkkii Vuoden luontokuvassa

Antti Hyvärinen

KATSO KUVAT Vuoden luontokuva on kuhmolaisen Ville Heikkisen, 25, ”Talven odotus”. Vajaa vuosi sitten Kuhmon Iivantiirassa ikuistettu kärppä vakuutti kisan tuomariston.

– Vähäeleinen värimaailma tukee kuvapinnan vahvoja, selkeitä muotoja. Kaikkinainen söpöily on kuvasta pidetty maukkaasti loitolla. Tässä on menoa ja meininkiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, tuomaristo kehuu kuvaa.

Vuoden luontokuva erottuu edukseen myös teknisellä toteutuksellaan. Kuva on otettu erittäin laajakulmaisella objektiivilla, joten kärppä on ollut vain 20 senttimetrin päässä kamerasta.

– Lämmin jakso sulatti jo sataneen lumipeitteen. Kärppää huoletti tulla avoimelle paikalle, ja se pysyikin visusti lähellä jotain koloa tai mätästä, jonne sujahtaa piiloon nopeasti tarvittaessa, Heikkinen kertoo kuvausolosuhteista.


Vuoden luontokuva 2017 -kilpailun voittajat julkistettiin lauantaina Pohjoismaiden suurimmalla luontokuvafestivaalilla Finlandia-talolla Helsingissä.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 14 000 kuvaa. Kuvat kilpailivat aihealueittain kahdeksassa sarjassa, joiden voittajista Vuoden luontokuva valittiin.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »