REFRRER:path /
Niko Saarela/arkisto
Kuhmossa epäillään elintarvikevälitteistä noro-epidemiaa.

Kuhmossa raju noro-epidemia – ruokaa epäillään syylliseksi

Marjukka Väisänen

Kuhmossa epäillään elintarvikevälitteistä noro-epidemiaa.

– Se alkoi niin laajana ja rajuna useassa paikassa, ettei se ole voinut levitä ihmisestä ihmiseen, vaan muuta kautta, arvioi infektiolääkäri Olli-Pekka Koukkari Kainuun keskussairaalasta

Kainuun soten ympäristöterveysjohtaja Päivi Nykäsen mukaan noro-tapauksia tuli Kuhmossa ilmi ainakin terveyskeskuksessa ja joissakin vanhusten hoitokodeissa. Ruoka näihin paikkoihin on lähtenyt Tuupalan koululla toimivasta kaupungin tuotantokeittiöstä.

Näytteitä lähetettiin Ruokavirastoon maanantaina. Tulosten pitäisi tulla näinä päivinä.

– Noron mahdollinen yhteys elintarvikkeisiin yritetään selvittää, koska ruokaa oli vielä tallessa, Nykänen sanoo. Hänen mukaansa noro-löydökset elintarvikkeista ovat harvinaisia, yleensä virus leviää herkästi ja nopeasti kosketustartuntana.

Noro-epidemioita on jyllännyt ja jyllää muuallakin Kainuussa. Suomussalmella oli Koukkarin mukaan noron takia osastosulku, joka päästiin purkamaan tiistaina.

Kainuun keskussairaalasta Kajaanissa on yksi potilaskerros suljettu noron takia. Sulku saataneen purettua perjantaina.

– Sulku tarkoittaa, ettei osastolle oteta uusia potilaita ennen kuin epidemia on saatu hallintaan. Se on hallinnassa, kun menee pari päivää, ettei yksikään uusi hoidossa ollut sairastu.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti