REFRRER:path /

Laaja kattaus harrasteajoneuvoja Kajaanissa

Backwoods Cruisingissa esiintyy tänä vuonna ajoneuvojen lisäksi kaksi tunnettua artistia.

Juha Neuvonen
Backwoods Cruising on Kainuun laajin harrasteajoneuvotapahtuma.

Lari Seppinen

Kainuun suurin harrasteajoneuvonäyttely Backwoods Cruising on jälleen lauantaina Kajaanissa. Kyseessä on kymmenes kerta, kun kyseinen tapahtuma järjestetään kaupungissa.

Backwoods Custom Ry:n puheenjohtaja Juha Saari pohtii ajoneuvonäyttelyn suosion johtuvan yksinkertaisista asioista.

– Emme ole pröystäilleet lippujen hinnoilla ja pyrimme kehittämään hommaa joka vuosi.

Pääsymaksu tapahtumaan on 2 euroa, ja alle kouluikäiset lapset ovat vanhempiensa seurassa tervetulleita ilmaiseksi.

Ensimmäistä kertaa tapahtuma organisoitiin vuonna 2008 muutaman kerhon perustajajäsenen ideasta. Ajatus lähti liikkeelle halusta perustaa Kajaaniin tuningkerho.

Paikalle tuli ihmisiä yli odotusten. Mukaan odotettiin noin 500 osallistujaa, mutta tilaisuuteen saapui noin 2500 kävijää.

Tarkoituksena on toimia myös ulkoilmanäyttelyiden kauden avauksena. Näyttelykausi alkaa hallitapahtumilla usein pääsiäisen aikoihin, mutta Backwoods Cruising on kevään ensimmäinen ulkoilmanäyttely.

Monipuolinen näyttelyvalikoima on yksi Backwoods Cruisingin vahvuuksista. Tilaisuudessa on laaja kattaus autoja. Esitteillä oleva valikoima on laajentunut vuosien myötä, ja näytteillä on muun muassa jenkkejä, moottoripyöriä ja museoautoja.

Tapahtumaa on pyritty kehittämään vuosi vuodelta uusilla mausteilla. Tänä vuonna uutena elementtinä ovat esiintyvät artistit Uniikki ja Nelli.

– Peruskokonaisuus on aika lailla sama. Esiintyjät ovat uutta, Saari sanoo.

Kasvua on tapahtunut joka kevät pariin viime vuoteen asti. Lähtötilanne kymmenen vuotta sitten oli noin 2500 kävijää, ja viime vuosina määrä on vakiintunut 6000 ihmisen tuntumaan.

Tämän vuoden ennusteita on Saaren mukaan vaikea määrittää. Toiveissa on, että mahdollisimman moni lähtee liikeelle, mutta sää vaikuttaa osallistujien aktiivisuuteen.

Kun tapahtuma perustettiin vuonna 2008 ensimmäistä kertaa, sää oli viileä. Muuten kelit ovat suosineet osallistujia varsin mainiosti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti