REFRRER:path /

Matkailu

Matkailu-aiheesta löydät juttuja eri maailman kolkista. Saat vinkkejä minne kannattaa mennä ja mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea.

« »

Lintilä kainuulaisten pakeilla Berliinissä

Bernhard Ludewig
Elinkeinoministeri Mika Lintilä kävi messuilla muun muassa Wild Taigan osastolla.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä avasi keskiviikkona Suomen osaston maailman suurimmilla matkailumessuilla Berliinin ITB:ssa. Lintilä vieraili messuille osallistuvien kainuulaisyritysten osastoilla.

Berliinissä Kainuuta on edustamassa muun muassa Ukkohalla-Paljakan, Vuokatin ja Wild Taigan edustajia. Esille nousi muun muassa tuleva Hossan kansallispuisto, jonka avajaisten ja juhlaviikon ohjelma julkaistaan ensi tiistaina Hossassa.

Suomi tekee messuilla kaksi ennätystä. Suomalaisten osallistuvien yritysten määrä että messuosaston koko on aiempia messuja suurempi.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Saksa on yksi Suomen tärkeimmistä markkinoista matkailussa.


Tavoitteena on lisätä saksalaisten matkailua erityisesti pidentämällä Suomen matkailusesonkia. Saksalaisia kiinnostaa esimerkiksi hyvinvointimatkailu, mutta myös saaristo ja luontoaktiviteetit.

Lintilän yksipäiväisen työmatkan muina teemoina matkailun lisäksi ovat energiapolitiikka ja teollisuus 4.0.

Lintilä tapaa Berliinissä Saksan talous- ja energiaministeriön valtiosihteerin Matthias Machnigin. Kokouksen aiheena ovat mm. EU:n puhtaan energian paketti, teollisuuden kilpailukyky sekä Brexit.

EU:n energiapolitiikka sekä digitalisaation vaikutus teollisuuteen ovat esillä suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronden emännöimällä lounaalla, johon osallistuu Saksan liittopäivien talous- ja energiavaliokunnan edustajia. Myöhemmin iltapäivällä ministeri tapaa vielä Saksan teollisuuden keskusliiton ja Saksalaisen kauppakamarin edustajia.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »