REFRRER:path /

Matkailu

Matkailu-aiheesta löydät juttuja eri maailman kolkista. Saat vinkkejä minne kannattaa mennä ja mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea.

« »

Lumi-Kekkonen Hossan avajaisissa

Havainnekuva Julma-Ölkyn uudesta riippusillasta.
Hossan kansallispuiston avajaiset ovat yksi Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtumista.

Omintakeisen metsäjuhlan ohjelmisto on nyt julkaistu. Avajaisjärjestelyjen lisäksi Hossassa jatkuu myös muu kansallispuistorakentaminen: Julma-Ölkyn kanjonijärvellä on aloitettu riippusillan rakennustyöt. Avajaisten ohjelma julkistettiin tiistaina Hossassa.

Yksi avajaisten erikoisista nähtävyyksistä on lumesta rakennettu Urho Kekkonen. Presidentti oli aikoinaan mieltynyt Hossan maisemiin ja tämän kunniaksi Kekkonen palaa katselemaan hossalaista järvenselkää – ainakin hetkeksi.

– Lumi-Kekkonen kesäkuussa on ehkä hulluinta, mitä olemme keksineet. Suomussalmella on hieno perinne luonnon ja taiteen yhdistämisessä. Tätä kunnioittaen olemme pyrkineet kokoamaan ennakkoluulottoman hossalaisohjelmiston, kuvailee tapahtumatuottaja Veikko Leinonen Metsähallituksen tiedotteessa.


Hossan kansallispuiston avajaisia juhlitaan 17. kesäkuuta. Ulkoileva kansanjuhla tulee tarjoamaan esittävää taidetta, tulilla tarinointia ja retkeilyaktiviteettaja kaiken ikäisille.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »