REFRRER:path /

Lupasusista kaadettu yli puolet

Kainuun kymmenestä luvasta käyttämättä enää kolme, joista kaksi Sotkamossa ja yksi Kuhmossa.

Pertti Granqvist
Ristijärven lupa täytyi viime perjantaina. Susi kaatui Sotkamon Sumsalla kyseisen luvan pyyntialueella, joka ulottui myös Sotkamon puolelle.

Hannu Mustonen

Kannanhoidollisen metsästyksen lupasusista on kaadettu Kainuussa jo yli puolet. Kainuuseen osuneista poikkeusluvista oli käytetty maanantain puoleenpäivään mennessä seitsemän, minkä myötä jäljellä oli enää kolme lupaa.

Kuhmon viidestä lupasudesta on kaadettu neljä, joista viimeisin viime lauantaina Lentiirassa. Metsästykseen osallistui yli 40 miestä.

Viimeinen lupa kohdistuu kolmen luvan Lentiira-Vartius -alueelle, jonka ensimmäinen kaato tapahtui viime tiistaina. Juntin alueen kaksi lupaa tuli käytettyä heti metsästyksen alkajaisiksi toissa viikonloppuna.

Luvanhaltija Timo Klemetti uskoo, että viideskin susi kaatuu, kun metsästysaikaa on vielä helmikuun 21. päivää saakka. Paljon riippuu siitä, miten Suomen ja Venäjän rajan molemmin puolin liikehtivä lauma liikkuu sinivalkoisella maaperällä.

– Kunhan tulee tarpeeksi Suomen puolelle, Klemetti arvio hetkeä, jolloin viides lupa täyttyy.

Sotkamon neljästä luvasta on käyttämättä kaksi, joista toinen kohdistuu kunnan luoteisosaan ja toinen länsiosaan. Länsiosan lupa ulottuu myös Kajaanin puolelle.

Tipaksen seudun kaksi lupaa on nyt käytetty, kun toinen susi kaatui poikkeuksellisesti koira-ajossa viime sunnuntaina. Metsästäjiä oli mukana noin 40. Ensimmäinen susi kellistyi jo viikko aikaisemmin.

Luvanhaltija Esko Klemetti uskoo, että loputkin luvat tulevat käytettyä, vaikka lumen lisääntyminen vaikeuttaa metsästäjien liikkumista. Tipaksen seudun saalis irtosi varsin helposti ja kahdella muullakin pyyntialueella on susiliikennettä, vaikka metsästys ei ole tuottanut vielä tulosta.

– Kyllä siellä susia on, Klemetti totesi ja arvio, että metsästäjiä on pienemmällä porukalla liikkeellä myös arkena.

Ristijärven lupa täytyi viime perjantaina. Susi kaatui Sotkamon Sumsalla kyseisen luvan 91 500 hehtaarin pyyntialueella, joka ulottui Hiisijärven alueelta Sotkamon ja Kuhmon puolelle. Metsästäjiä oli mukana noin 40.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti