REFRRER:path /

Liikenne

Liikenne -aiheessa kerromme monipuolisesti liikenteestä, liikennevälineistä  ja liikenteeseen liittyvistä käytännön asioista.

« »

Luvassa myrskyä ja lumimyräkkää

Lumipyry heikentää ajokeliä myös Kainuussa.

Jukka Keränen
Ajokeli heikkenee Kainuussakin torstaina.

STT

Suomeen on luvassa runsaita sateita ja voimakkaita tuulia ensi yöstä lähtien, kertoo Ilmatieteen laitos. Pohjanmaalle ja Lounais-Lappiin lunta voi tulla yli 10 senttiä, ja läntisille merialueille ennustetaan myrskyä ja voimakasta aallokkoa. Voimakkaat tuulet voivat olla myös puuskittaisia.

Tuulet ja sateet siirtyvät huomisen päivän aikana itään ja pohjoiseen. Sade tulee pääosin lumena tai räntänä, mutta myöhemmin sen olomuoto muuttuu vesisateeksi maan länsiosassa ja etelärannikolla.

Ajokeli on huomenna huono tai erittäin huono suuressa osassa maata. Ajokeli on mahdollisesti vaarallinen Länsi- ja Etelä-Suomessa sekä osassa maan keskiosia. Vaarallisesta ajokelistä varoitetaan Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaasta pohjoiseen.

Perjantaina ajokelin odotetaan olevan erityisen huono pohjoisessa.


Tänään ajokeli oli aamulla vaarallinen Uudellamaalla ja Itä-Suomessa lumi- ja räntäsateen takia. Päivitetyn ennusteen mukaan varoitus koskee vielä Keski-Suomea, Pohjois- ja Etelä-Savoa ja Etelä-Karjalaa.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »