REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Marisanna Jarva: Tästä on syytä kaikkien iloita

Juha Neuvonen/arkisto
Marisanna Jarva (kesk.) muistuttaa, että täydessä toiminnassa olevan kaivoksen työllisyysvaikutus on 4300 työvuotta ja yksi Terrafamen työpaikka synnyttää yli 6 työpaikkaa koko Suomeen.
Keskustan paltamolainen kansanedustaja Marisanna Jarva iloitsee siitä, että Terrafame Oy on saavuttanut myönteisen ratkaisun neuvotteluissa ulkopuolisesta yksityisestä rahoituksesta.

Jarva on tyytyväinen, että valtiolla säilyy enemmistöomistajuus.

– Rahoitusjärjestely osoittaa, että Terrafamella on kaikki edellytykset kannattavaan ja ympäristön kannalta kestävään liiketoimintaan. Pääomitusta valtiolta ei enää tarvita lisää, ja kaivoksen säilyessä 85-prosenttisesti valtion omistuksessa se tuottaa valtionyhtiönä pitkällä aikavälillä omistaja-arvoa veronmaksajien hyödyksi.

Jarva korostaa, että kaivos tuo leivän niin moneen perheeseen Kainuussa, että tästä on syytä kaikkien iloita.


– Tällä on valtava merkitys Kainuulle ja koko Suomen työllisyydelle. Täydessä toiminnassa olevan kaivoksen työllisyysvaikutus on 4300 työvuotta ja yksi Terrafamen työpaikka synnyttää yli 6 työpaikkaa koko Suomeen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »