REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Metsähallitus: Ärjästä meidän saari

Jarkko Mikkonen
Metsähallitus haluaa vaalia Ärjänsaaren henkistä omistajuutta.
Metsähallitus haluaa vaalia Ärjänsaaren henkistä omistajuutta. Metsähallituksen Pohjanmaan Luontopalveluiden aluejohtajan Samuli Sillmanin mukaan saari on ennen kaikkea kajaanilaisten ja kainuulaisten. Asukkaiden oma saari vahvistaa kehittämistahtoa ja talkoohenkeä.

– Esimerkiksi risusavottatapahtumia on varmaan odotettavissa.

Ärjänsaari siirtyy ely-keskukselta Metsähallituksen hallintaan lähiviikkoina. Luonnonsuojelukohde on kesävieraille avoin, vaikka huonokuntoiset mökit eivät ole käytettävissä. Sillman kertoo, että useampi yrittäjä suunnittelee järjestävänsä kesällä venekyytejä.

– Luonnollisesti Oulujärvi kyyditsee, Kouta-laiva järjestää risteilyjä, ja minulla on sellainen haju, että uusi yrittäjä on tälle sektorille osoittanut kiinnostusta.


Metsähallitus on käynnistänyt projektin, jossa selvitetään rahoituskeinoja Ärjänsaaren kehittämiseksi. Sillmanin mukaan rahoitusneuvotteluja on käyty Kainuun liiton kanssa.

– Näyttää siltä, että teemme Master Plan -selvityksen, jossa hahmotamme saaren kokonaisuutena sekä sen, mitä siellä konkreettisesti pitää tehdä.

– Me emme itse ryhdy mitään leirintäaluetta pyörittämään, vaan tarkoituksena arvioida kulttuurinäkökulmasta kiinteistöt ja tarpeet ja selvittää, millä yhteistyökuviolla joku voisi niitä ryhtyä operoimaan.

Saaren kunnostuksen hinnaksi Sillman arvioi karkeasti 1–1,5 miljoonaa euroa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »