REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Metsähallitus hakkaa virkistysalueelta

Juhani Mustonen
Metsähallitus esitteli hakkuita yleisötilaisuudessa.
Metsähallitus käsittelee Suomussalmen Syväjärven monikäyttömetsiä talven aikana.

Metsähallituksen mukaan suunniteltu metsien käsittely on varovaista, koska Syväjärven alue on suomussalmelaisten lähivirkistysaluetta.

Sadan hehtaarin käsittelyalasta noin kuusi hehtaaria avohakataan, loput on harvennusta.

– Komea Syväjärven särkkä sekä Syväjärven rantoja kiertävän polun ja rannan välinen metsä jäävät koskemattomiksi, Metsähallitus lupaa tiedotteessaan.


Metsätyöt tehdään talvella, kun maa on jäässä. Näin koneiden jäljet jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Avohakkuut ovat 0,1 – 1 hehtaarin pienaukkoja.

Metsähallitus käsittelee kymmenisen hehtaaria erikoishakkuilla eli metsään pyritään jättämään eri-ikäisiä ja -kokoisia puita.

Suunnitelmaa on esitelty suomussalmelaisille marraskuun alussa yleisötilaisuudessa.

Syväjärven metsät ovat Metsähallituksen monikäyttömetsää ja niitä on aina käsitelty. Alue rajautuu Säynäjäsuon-Matalasuon suojelualueeseen ja siihen on kohdistunut myös suojelupaineita. Soidensuojeluohjelman tarkistuksessa kuluvana vuonna on kuitenkin todettu, että suojelualueen laajentamiselle ei ole perusteita.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »