REFRRER:path /

Metsästäjä yllättyi: ”niin kivan näköinen ettei raaskinut ampua”

Mikko Suutari
Hirvimetsällä ollut Mikko Suutari törmäsi harvinaiseen näkyyn Ristijärvellä: hirviemo ylitti tien kolmen vasan kanssa.

Markus Pirttijoki

Ristijärveläinen Mikko Suutari oli viikko sitten sunnuntaina Pyhännän kylän hirviporukan mukana metsällä. Hän kulki Savijoentietä pitkin, kun yllättäen metsästä hyppäsi tielle hirviemo ja sen perässä kolme vasaa. Vasojen kanssa kulkevaa emoa ei saa ampua, mutta vasoja saa.

Tällä kertaa Suutari antoi kuitenkin aseen olla. Sen sijaan hän kaivoi esiin kännykän ja otti tapahtumasta kuvan.

– Oli se niin kivan näköinen tilanne, ettei raaskinut ampua, Suutari kertoi.

Rohkenipa hän näyttää kuvaa metsästäjäkollegoilleen, vaikka saalis käveli aivan nenän edestä. Eikä tullut moitteita- päinvastoin.

– Kukaan seuran 20 jäsenestä ei muistanut koskaan nähneensä hirviemoa kolmen vasan kanssa, Suutari sanoi.

No nyt sitten ovat, ainakin kuvassa.

20 hengen Pyhännän kylän hirviporukka ei ole päässyt täysin ukkoutumaan. 27-vuotias Suutari kertoo olevansa vasta toiseksi nuorin.

Suutari sanoo olevansa hivenen huolissaan metsissä liikkuvista susista. Kainuussa sudet ovat viime aikoina iskeneet useammankin koiran kimppuun. Suutarilla itselläänkin on kahden vuoden ikäinen koira ja susi voi tulla vastaan koska tahansa.

– Metsästysporukkamme nuorin jäsen kertoi nähneensä ihan äskettäin suden juuri sillä alueella, jossa myös hirvestämme. Siitä on matkaa Ristijärven taajamaan vain muutama kilometri, Suutari sanoo.

Mikko Suutari on harrastanut metsästystä kymmenen vuotta. Tänään sunnuntaina hän lähtee jälleen jahtiin. Pyhännän hirviporukalta puuttuu vielä yksi vasa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti