REFRRER:path /
Lukijan kuva/Jaana Keränen
Ylä-Kainuun vakavan lumitilanteen ja siitä aiheutuvien linjatöiden vuoksi ulkopuolisia kehotetaan olemaan liikkumatta alueilla, missä on työkoneita.

Sähköisku: Mies loukkaantui vakavasti sähkölinjan korjaustöissä

Mieshenkilö loukkaantui vakavasti suurjännitelinjan sähköiskusta maanantaina Ristijärvellä sattuneessa tapaturmassa, kertoo Oulun poliisi.

Metsäkone oli kaatamassa tykkylumen valtaamia puita suurjännitelinjan vierestä. Kaadettavan puun latvus oli katkennut tykkylumen painosta ja tipahtanut vieressä kulkevan sähkölinjan päälle, minkä johdosta linja oli pudonnut maahan ja osunut paikalla olleen ulkopuolisen henkilöön.

Metsätyökoneen vaara-alueen ulkopuolella ollut mies sai voimakkaan sähköiskun. Mies sai pahoja palovammoja vartaloonsa ja hänet kuljetettiin ensihoidon alkutoimenpiteiden jälkeen Oulun Yliopistolliseen sairaalaan saamaan jatkohoitoa.

Ylä-Kainuun vakavan lumitilanteen ja siitä aiheutuvien linjatöiden puhdistustoimien vuoksi ulkopuolisia kehotetaan olemaan liikkumatta alueilla, missä on työkoneita, ja antamaan näille työrauha vastaavanlaisten tilanteiden ehkäisemiseksi.


– Metsässä liikkuminen on muutenkin vaarallista puiden latvuksiin kertyneiden massiivisten lumipainojen vuoksi, ja sen vuoksi metsässä liikkumista suositellaan välttämään pahimmilla tykkylumi alueilla, Oulun poliisi kertoo.

Ristijärven kunnanjohtaja Petteri Seppänen muistuttaa, että lumiset puut voivat aiheuttaa vielä vaaraa kansalaisille kaatuessaan tai katketessaan.

– Raskaat lumitaakat voivat myös aiheuttaa sortumavaaran tai muita vaurioita kiinteistöille.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti