REFRRER:path /

Museojuna kolkuttelee viikonloppuna Kainuuseen

Haapamäen museoveturiyhdistys
Museojuna on koottu eri-ikäisistä vaunuista. Junaa vetävä dieselveturi on peräisin 60-luvulta.

Taru Paavoseppä

Tulevana viikonloppuna saattaa moni hieraista silmiään, jos osuu radan varteen, kun eri-ikäisistä junavaunuista ja 60-luvun museodieselveturista koottu juna risteilee Kainuun rataosuuksilla. Kyseessä on Haapamäen museoveturiyhdistyksen 25-vuotisjuhlamatka, joka alkaa perjantaina Jyväskylästä ja ehättää lauantaina puoliltapäivin Kainuuseen. Juna pysähtyy Otanmäessä klo 12.30 – 13 ja lähtee sieltä Talvivaaran kautta Kajaaniin, jonne juna saapuu 15.50.

Kajaanissa junakummajainen käy Tihisenniemen tehdasradalla. Lauantaina illalla juna jyristelee Kontiomäen kautta Vuokattiin ja edelleen Mondo Mineralsin tehdasrataa pitkin Lahnaslammille tehtaan portille, mistä se peruuttaa takaperin Vuokattiin ja palaa sieltä Kajaaniin.

Sunnuntaina juna ajaa sota-ajan ja 1950-luvun korpirataa Ämmänsaareen ja takaisin sekä Oulujokivartta Kontiomäeltä Ouluun, mistä se jatkaa maanantaina rantarataa etelään päin.

Junaa vetää 1960-luvun museodieselveturi Dr13 2343 ja vaunustossa on 50-luvun päivä- sekä makuuvaunuja, 60-luvun teräskorinen konduktöörinvaunu sekä 80-luvun asussa oleva teräskorinen ravintolavaunu Rkt 23839, jossa tarjoillaan ruoka-annoksia, pientä purtavaa sekä virvokkeita koko matkan ajan.


Museojunan lyhyemmille ja pidemmille reissuille pääsee maksua vastaan Kajaanista, Kontiomäeltä, Vuokatista, Ristijärveltä, Hyrynsalmelta ja Pesiökylästä. Junassa voi myös yöpyä makuuvaunussa.

Aikataulut sekä lippujen hinnat löytyvät museoveturiyhdistyksen internersivuilta osoitteesta http://www.hmvy.fi/wp/museoliikenne/tulevat-museoajot/

Edit 17.4. klo 15: Vaihdettu loppuun nettisivujen osoite linkiksi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti