REFRRER:path /

Harrastukset

Kiinnostaako sinua virkkaaminen, matkustaminen, tanssiminen, valokuvaus tai vaikkapa legorakentaminen? Tältä sivulta löydät mielenkiintoisia harrastuksiin liittyviä juttuja ja vinkkejä uuden harrastuksen aloittamiseen.

« »
Niko Saarela

Nuoret ”yhdessä” kameran varteen

Kajaanin lyseon oppilaiden dokumentit vetivät yleisöä.

Niko Saarela

Täyteen pakattu Kajaanin Bio Rexin ykkössali taputtaa dokumenttien ääniraitojen tahdissa.

Kajaanin Lyseon oppilaiden Suomi 100 -juhlavuoden ”yhdessä”-teemaan kuvatut lyhytdokumentit Yksilönä ryhmässä ja Yritysvierailu saavat päätyttyään raikuvat suosionosoitukset.

Vuonna 2016 DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n DOKKINO järjesti suomalaisissa kouluissa maksuttomia kaksipäiväisiä elokuvaverstaita, joissa lapset ja nuoret pääsivät toteuttamaan teemaan sopivia lyhytdokumentteja. Verstaissa valmistuneiden dokumenttien tarkoitus on näyttää, miten suomalainen kulttuuri ja yhteiskunta näkyvät lasten ja nuorten arkisissa kokemuksissa.


Kajaanissa DOKKINOn haasteeseen vastasi Kajaanin lyseo.

– Heti, kun opettaja esitti meille idean osallistua niin tulimme siihen tulokseen, että tämähän kuulostaa kivalta, vielä vuosi sitten lyseon 9C-luokalla opiskellut Sini Kortelainen hehkuttaa.

– Aluksi hieman epäröimme, että osaammekohan me tällaisia dokumentteja tehdä, mutta lopulta tärkeintä oli se, että pääsimme tekemään näitä porukalla.

Dokumentissa Yksilönä ryhmässä pureudutaan varmasti monelle opiskelijalle todelliseen aiheeseen. Videolla nähdään, kuinka pahasti syrjiminen voi vahingoittaa nuorten välisiä suhteita.

– Alussa ideat videoihin harhailivat melkoisesti, ryhmän jäsen Roosa Määttä myöntää.

Bio Rexin esitystä seuraavat oppilaat kuitenkin kilpaa ylistävät sitä, kuinka opettavainen kokemus dokumentointi oli.

– Lopulta päädyimme niihin aiheisiin, jotka koimme vastaavan mielenkiintojamme, Kortelainen kertoo.

Kaikki teokset tulevat myöhemmin katsottavaksi Docpointfestivalin YouTube-kanavalle.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »