REFRRER:path /

Matkailu

Matkailu-aiheesta löydät juttuja eri maailman kolkista. Saat vinkkejä minne kannattaa mennä ja mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea.

« »

Nyt kasvu ei kiikasta rahasta

ESIR-investointirahasto turvaa SuperParkin kansainvälisen laajenemisen

Juha Neuvonen
SuperPark kertoi elokuussa Kiina-yhteistyöstä. Kuvassa Yajing Shao-Kevran pelaa minigolfia Vuokatin Angry Birds -puistossa SuperParkin omistajien Jarmo Heikkisen, Juha Tanskasen (keskellä) ja Taneli Sutisen opastuksessa.

Jukka Keränen

Sisäaktiviteettipuistoja suunnitteleva ja operoiva sotkamolainen SuperPark Oy on saanut ESIR-rahoitusta ketjun kansainvälistymiseen.

Toimitusjohtaja Juha Tanskanen kertoo, että yhtiöllä on nyt rahoitus valmiina 8–10 uuteen teemapuistoon.

– On todella hienoa, että ESIR näki SuperParkin potentiaalin. Nyt kasvu ei kiikasta rahasta, ja voimme keskittyä täysillä uusien kohteiden ja partnereiden hankkimiseen, Tanskanen sanoo.

ESIR-summaa Tanskanen ei paljasta, mutta edellisen tilikauden liikevaihto 8,9 miljoonaa euroa kasvaa ennusteen mukaan 12–14 miljoonaan euroon nyt menossa olevalla tilikaudella.


Euroopan komission käynnistämä ESIR on osa Euroopan investointiohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä yksityisiä euroopplaisia investointeja ja nopeuttaa talouden kasvua.

SuperParkin kasvun seuraava etappi on joulukuussa Tampereelle avautuva SuperPark Särkänniemi. Tämän jälkeen yhtiöllä on viisi omaa puistoa ja yksi lisenssikohde Suomessa.

Sotkamosta lähtöisin olevaan, lapsia ja aikuisia liikuttavaan puistokonseptiin on alusta alkaen kohdistunut kiinnostusta ja kysyntää myös kotimaan ulkopuolelta. Tanskasen mukaan vuosi 2017 tulee olemaan yhtiölle merkittävä kasvun ja kansainvälistymisen vuosi.

Faktat

SuperPark Oy

Perustettu 2012

Tilikausi 6/2015-5/2016: Liikevaihto 8,9 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,0 miljoonaa euroa.

Tilikausi 6/2016-5/2017: Liikevaihto 12–14 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,0 miljoonaa euroa (ennuste).

Vuosittainen kasvuvauhti 50 prosenttia.

Johdon lisäksi omistajia ovat Matkailurahasto Nordia Oy, Suomen RH-Yhtiö Oy, Magic Angel Oy ja Restamax Oyj.

Yhtiö omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Oulussa, Turussa, Vantaalla ja Vuokatissa (Angry Birds Activity Park).

SuperPark Särkänniemi avautuu Tampreelle joulukuussa 2016.

Ruotsissa ja Kiinassa SuperPark avaa ensimmäiset puistonsa vuoden 2017 aikana.

Lisenssisopimuksella toimivia kohteita ovat SuperCorner Pitkälahti (Kuopio) ja SuperCorner Kalajoki (avataan kesällä 2017).

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »