REFRRER:path /
Vera Arjoma
Kaupunginlammen tilanne on herättänyt vilkasta keskustelua kajaanilaisten parissa. Moni lammen kunnostamista kannattava on uinut lammen rannalla lapsuusvuosinaan.

Osallistu keskusteluun: Mitä Kaupunginlammelle pitäisi tehdä?

Kajaanilaiset ovat keskustelleet vilkkaasti siitä, voisiko lammen kunnostaa jälleen uintikelpoiseksi.

Elina Pikkarainen

Kaupunginlammen tilanne on herättänyt viime viikkoina vilkasta keskustelua kajaanilaisten keskuudessa. Monen muistoihin ovat jääneet mielikuvat vuosikymmenten takaisista kesistä, kun lammen rannalla pääsi polskimaan ja vesikin tuntui olevan puhtaampaa.

Maanantaina kuntalaisaloite-palveluun avattiin lammen kunnostamista uintikelpoiseksi puoltava aloite, joka on parissa päivässä kerännyt satoja allekirjoittajia. Aloitteessa esitetään myös Vimpelinlammen puhdistamista.

Ajatus lammen kunnostamisesta on saanut kommentoijat liikkeelle muun muassa sosiaalisessa mediassa. Lammen tilannetta kommentoitiin myös muun muassa Kainuun Sanomien muutaman viikon takaisessa puheenaiheessa uimarannoista.

Kainuun Sanomat kysyy nyt kaupunkilaisten mielipiteitä siitä, miltä Kaupunginlammen nykytila ja tulevaisuus näyttävät. Pitäisikö lampi ja sen ympäristö puhdistaa ja siistiä hinnalla millä hyvänsä, vai mitä alueelle pitäisi tehdä? Kuinka korkeiksi kustannukset saavat nousta, jotta puhdistaminen olisi kannattavaa? Pitäisikö lammen uimaranta kunnostaa ja palauttaa käyttöön, vai ovatko Kajaanin muut rannat mielestäsi tarpeeksi?

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti