REFRRER:path /

Otanmäen maauimalan pitkä käyttökatko päättymässä

Maauimala palaa käyttöön näillä näkymin kuluvan viikon aikana. Alkukesän pilanneen käyttökatkon aiheutti vääränlainen suodatinhiekka.

Ville-Petteri Määttä
Kesäkuun alussa avattu maauimala ehti olla käytössä vain vähän toista viikkoa, kun se oli suljettava, koska allasvettä puhdistavasta suodatinhiekkasäiliöstä pääsi hienojakoista hiekkaa altaaseen saakka.

Hannu Mustonen

Otanmäen maauimalassa ei ole polskittu tänä suvena, sillä allas suljettiin pian kesäkauden aloituksen jälkeen. Pitkän paussin aiheutti vääränlainen suodatinhiekka. Uimareiden kuiva kausi on kuitenkin päättymässä, sillä näillä näkymin maauimala avautuu yleisölle kuluvan viikon aikana.

Kesäkuun alussa avattu maauimala ehti olla käytössä vain vähän toista viikkoa, kun se oli suljettava, koska allasvettä puhdistavasta suodatinhiekkasäiliöstä pääsi hienojakoista hiekkaa altaaseen saakka. Allasvesi kiertää jatkuvasti suodatinhiekan läpi ja riskinä oli, että ongelman jatkuessa ja hiekan vähentyessä suodattimen puhdistusteho heikkenee liiaksi.

Hallipäällikkö Heikki Ovaskan ja toimitilapalveluiden tulosyksikön päällikön Ari Heikkisen mukaan ongelma aiheutui käytännössä siitä, että tavarantoimittaja toimitti suodatinhiekkojen vaihtoa varten vääränlaista hiekkaa, vaikka sai ensin niin tekniset kuvat kuin valmistajatiedot Otanmäessä käytettävästä suodatinjärjestelmästä.

Ovaskan mukaan toimitettu ja vaihdettu hiekka on samantyyppistä kuin Kaukavedessä ja monessa muussa uimahallissa, mutta Otanmäessä käytössä olevaan suodatinjärjestelmään se on liian hienojakoista. Vuonna 2003 asennettu suodatinyksikkö on maauimalan ainoa ja hiekat vaihdettiin nyt ensimmäistä kertaa.


Heikkinen ja Ovaska katsovat, että virheen teki tavarantoimittaja. Heikkisen mukaan vielä ei ole keskusteltu siitä, kenelle ongelman aiheuttamat kustannukset lopulta kaatuvat, mutta asiaan on tarkoitus palata. Hiekkojen vaihto-operaation kustannuksiksi hän laskee 2 000–3 000 euroa.

– Kyllä me haluamme selvittää, mistä johtuu, että lähettivät vääränlaiset hiekat, Heikkinen sanoo.

Suodatinhiekkojen toimituksesta vastanneen yrityksen toimitusjohtaja ei ollut tavoitettavissa maanantaina.

Uusien hiekkojen vaihto alkaa tiistaina ja Heikkinen arvioi, että maauimala saadaan takaisin käyttöön todennäköisesti kuluvan viikon aikana. Altaan tyhjennys oli maanantaina loppusuoralla ja ennen uutta täyttöä ohjelmassa on myös altaan puhdistus. Nyt vaihdettavat suodatinhiekat on tilattu alkuperäiseltä laitetoimittajalta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti