REFRRER:path /

Kuntavaalit 2017

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Kuntavaalit toimitetaan joka neljäs vuosi huhtikuun kolmantena sunnuntaina.
Seuraavat kuntavaalit toimitetaan 9.4.2017. Seuraamme kuntavaaleihin valmistautumista Kainuussa ja valtakunnallisesti.

« »

Perussuomalaisten Kajaanin johto eroaa

Miika Manninen
Toivo Kyllönen eroaa puheenjohtajan tehtävästä.

Jukka Keränen

Kajaanin Seudun Perussuomalaisten puheenjohtajat eroavat tehtävistään.

Puheenjohtaja Toivo Kyllönen ja varapuheenjohtaja Timo Kananen kertoivat torstaina kantavansa vastuun heikosta vaalituloksesta Kajaanissa.

Perussuomalaiset menettivät vaaleissa Kajaanissa kolme paikkaa ja Kainuussa yhteensä 15 paikkaa. Kajaanissa puolueella on nyt uudessa valtuustossa kuusi paikkaa.

– Suomessa poliitikot ja vastuuhenkilöt selittelevät tappiollista vaalitulosta milloin milläkin verukkeella. Perussuomalaisten on syytä osoittaa olevan tässäkin suhteessa poikkeus perinteisistä poliittisista toimijoista, kaksikko kertoo tiedotteessaan.


Kyllösen ja Kanasen mukaan politiikassakin on aika siirtyä todelliseen vastuunkantoon eli tulos tai ulos.

– Meidän mielestämme johtotehtävissä olleiden henkilöiden on kannettava vastuu heikosta vaalituloksesta. Sen vuoksi annamme tilaa uusille politiikantekijöille.

Kyllönen toimi kuntavaaleissa yhdistyksen vaalivastaavana. Kananen oli perussuomalaisten Kainuun piirin vaalipäällikkö.

Kyllönen kuuluu vanhaan valtuustoon, mutta jäi uudessa valtuustossa varavaltuutetuksi 98 äänellä. Myös Kananen oli ehdolla vaaleissa, mutta ei tullut valituksi.

Kajaanissa toimii kaksi perussuomalaisten paikallisyhdistystä. Toinen on Kajaanin Perussuomalaiset ry, joka perustettiin aikoinaan Suomen maaseudun puolueen puolueosaston jatkajaksi.

Kajaanin Seudun Perussuomalaiset on perustettu vuonna 2009.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »