REFRRER:path /
Kerttu Mustonen (vas.), Urho Kuivalainen, Heikki Jääskeläinen, Ruquyaya Abdulameer, Taika Heikkinen, Aada Karppinen, Veera Mikkonen, Vanamo Huotari, ja Mia-Sandra Jokelainen soittivat välitunnilla pihalle asennettuja rumpuja.

”Pihat ovat parasta”

Lehtikankaan monitoimitalon uudet, tilavat ja hyvin varustellut tilat saavat kiitosta oppilailta.

Kajaaniin alkuvuodesta valmistunutta Lehtikankaan monitoimitaloa suunniteltiin kauan, ja opiskelu alkoi yläkoululaisten osalta jo maaliskuussa. Monitoimitaloon sisältyy ylä- ja alakoulu, päiväkoti ja kirjasto. Koulu on jaettu niin, että päiväkoti, alakoulu ja yläkoulu sijaitsevat eri puolilla rakennusta.

Oppilaille on myös omat kaapit. Aula on suuri ja tilava sekä hyvin valoisa suurten ikkunoiden ansiosta, ja siellä sijaitsee myös pieni kahvila.

Uusien hienojen laitteiden takia ulkona ei tekeminen heti lopu, pihalla voi myös pelata kaikennäköisiä pelejä. Aivan koulun vieressä on iso kenttä.

”Pihat ovat parhain asia täällä”, kertovat Matias Nivalainen ja Nella Nousiainen 2B-luokalta.


Monelle alakoululaiselle koulun piha-alueet ovat olleet paras asia. Se ulottuu suurelle alueelle ja on täynnä erilaisia telineitä sekä muutakin virikettä.

Konsta Junttila 5B:ltä kertoo pelaavansa välituntisin jalkapalloa. Sen sijaan Emma Meriläinen 5B luokalta kertoo leikkivänsä mielellään kavereidensa kanssa. Koulun uudesta alueesta on ollut siis hyötyä ja iloa monenlaisiin leikkeihin ja peleihin.

Myös sisätilat ovat olleet mieluisia.

”Liikuntatilat ovat kivoja ja lattia on pehmeä”, kertoo Anttu Schroderus 5B:ltä.

Moni oppilas on kertonut pitävänsä uusista tiloista. Ne ovat suurempia ja erityisesti liikuntasalissa ja musiikkiluokassa on enemmän välineitä. Martta Kesti ja Veera Ruusu 5B-luokalta kertovat pitävänsä myös heidän luokassaan olevista säkkituolista.

Alakoululaiset kaipaavat kannellisia pulpetteja, mutta pitävät paljon nykyisten pulpettien valkoisesta väristä.

Nea Mustosen, 7E ja Aki Oikarisen, 9C mielestä kotitalousluokat ovat paremmat kuin edellisessä koulussa ja tilat ovat modernit ja sopivan tilavat. Heidän mielestään myös rullatuolit ovat parempia kuin tavalliset penkit.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti