REFRRER:path /

Poliisi: Maahanmuuttajataustainen teini raiskasi 15-vuotiaan tytön vessassa Kajaanissa

Antti Ylönen
Poliisi epäilee, että maahanmuuttajataustainen teini raiskasi 15-vuotiaan tytön tässä yleisessä vessassa.
Poliisi epäilee 17-vuotiaan maahanmuuttajataustaisen nuoren miehen raiskanneen 15-vuotiaan tytön viime sunnuntaina (14.5.) Kajaanissa. Raiskauksen epäillään tapahtuneen kello 19–20 välisenä aikana kaupungin keskustassa Kalkkisillantien yleisövessan tiloissa.

Kajaanin poliisi otti kiinni raiskauksesta epäillyn ja maanantaina iltapäivällä oli selvää, että poliisi tulee pidättämään hänet. Maanantaina poliisi kuulusteli asianosaisia ja kuulustelut jatkuvat vielä tiistaina.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä raiskauksena, jonka tunnusmerkistöön lukeutuu se, että kohteena on alle 18-vuotias lapsi. Poliisi ei kommentoinut maanantaina sitä, liittyykö tapaukseen muita törkeän raiskauksen tunnusmerkkejä, kuten vaikean ruumiinvamman aiheuttamista tai erityisen julmaa tekotapaa.

Poliisi ei kommentoinut muutenkaan asianosaisia eikä tapahtumia kulkua. Raiskausepäilyyn liittyvät asiat hahmottuvat tarkemmin kuulustelujen myötä.


Tutkinnan tueksi poliisi kaipaa tapahtuma-aikaisia silminnäkijähavaintoja Linnankadun Linnansillalta ja Kalkkisillantieltä. Poliisi pyytää havaintoja puhelimitse Kajaanin poliisiaseman asiakaspalvelupäivystykseen (029 541 6520). Havainnot voi ilmoittaa myös sähköpostilla (tutkinta.kainuu@poliisi.fi).

Rikoslain mukaan rikoksentekijä on tuomittava törkeästä raiskauksesta vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.