REFRRER:path /

Puolangan verkostovesi puhdasta, mutta keittämistä jatkettava

Sirkku Rautio
Kaikesta päätellen bakteeriongelman syy piilee vesitornissa. Puolangan teknisen johtajan Ismo Moilasen mukaan tilanne alkoi petraantua heti sen jälkeen, kun vesitorni kytkettiin pois verkostosta.

Hannu Mustonen

Viimeisimmät Puolangan kirkonkylän vesijohtoverkostosta otetut vesinäytteet ovat osoittautuneet puhtaiksi. Juoma- ja ruuanlaittoveden keittämiskehotus on kuitenkin voimassa siihen saakka, kunnes tilanteen pysyvyys on varmistettu uusilla näytteillä.

Vesijohtoverkostosta otettiin vesinäytteitä kuluvan viikon tiistaina (10.10.) ja keskiviikkona (11.10.). Näytteistä ei löytynyt koliformisia bakteereita, enterokokki-bakteereita eikä Escherichia coli-bakteereita (kolibakteeri).

Seuraavat vesinäytteet otetaan ensi viikon maanantaina (16.10.) ja tiistaina (17.10.). Juoma- ja ruuanlaittoveden keittämiskehotus (5–10 minuuttia) on voimassa ainakin siihen saakka, kunnes uudet näytteet varmistavat tilanteen pysyvyyden.

Sen sijaan veden desinfiointi kloorauksella loppuu. Kaikesta päätellen bakteeriongelman syy piilee vesitornissa. Puolangan teknisen johtajan Ismo Moilasen mukaan tilanne alkoi petraantua heti sen jälkeen, kun vesitorni kytkettiin pois verkostosta.


Nähtäväksi jää, mikä paljastuu bakteeriongelman perimmäiseksi syyksi ja otetaan vesitornia enää käyttöön. Puolangan keskustan vedenjakelu voidaan hoitaa pumppujen avulla.

Uusien vesinäytteiden tuloksista tiedotetaan, kunhan ne valmistuvat. Samalla annetaan uudet toimintaohjeet. Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja vessanpytyn huuhteluun vettä voi käyttää normaalisti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti