REFRRER:path /

Puu kaatui aamulla pyörätielle – kukaan ei ilmoittanut vaarasta koko päivänä

Kajaanin pelastuslaitos sai sunnuntaina illansuussa ryhtyä metsurin hommiin, kun laitokselle ilmoitettiin Kajaanin pääkirjaston takana olevan Renforsin rantaan menevän pyörätien ylle kaatuneesta paksusta puusta.

Ilmeisesti lumikuorman pyörätien päälle kaatamassa puun haarassa oli jännitteitä moneen suuntaan, joten viisi palomiestä sai ahertaa vinssin ja sahan kanssa puun kimpussa rapeat kaksi tuntia, ennen kuin puun oksat oli saatu yksi kerrallaan turvallisesti katkottua ja pyörätie oli vapaa.

Merkillisen tilanteesta tekee se, että puu oli ilmeisesti kaatunut pyörätien ylle jo aamulla, kukaan ei kuitenkaan tehnyt ilmoitusta ennen kuin illalla. Ihmiset olivat vaaraa ymmärtämättä kulkeneet puun haaran ali.

Paloesimies Matti Kurkinen kummasteli illalla myös sitä, että pyörätie oli jossain vaiheessa aamulla aurattu, mutta tien auraajallekaan ei ollut tullut mieleen ilmoittaa vaarapaikasta vaan hän oli puskenut lumet kaatuneen puun viereen.

Hupaisaa sattumaa oli, että pelastuslaitoksella oli treenattu vinssin käyttöä juuri aamulla, joten opit olivat tuoreessa muistissa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti