REFRRER:path /
Petri Kangas
Suomen Rullalautaliiton mukaan asfaltti ei ole hyvä sauma-aine sen karkeajakoisuuden takia. "Jos se toimii polkupyörän renkaan alla, se ei tarkoita sitä, että se toimisi skeitin tai scootin renkaan alla", liiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen kommentoi.

Rullalautaliitto: ”Aika surullisen näköistä”

Suomen Rullalautaliiton mukaan Paltamossa tänään avattu uusi skeittipuisto on rakennettu väärin.

– Aika surullisen näköistä, kuvailee Suomen Rullalautaliiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen Paltamon uudesta skeittipuistosta näkemiään valokuvia.

Rakentamisessa on hänen mielestään pahasti oiottu, kun valmiit betonielementit on vain tökätty asfalttikentän päälle ja saumat rakennettu karkeajakoisesta asfaltista.

– On epäonnistunut ratkaisu, että saumat on tehty tuolla tavoin asfaltista, Paukkunen sanoo ja puhisee langan toisessa päässä.

Saumat näyttävät hänestä jo uusina huonolaatuisilta, ja asfaltti on nopeasti mureneva materiaali.

Pienet kulumat syvenevät pian kuopiksi ja senttien portaiksi. Niihin potku- tai rullalaudan matka tökkää, ja harrastaja kaatuu, usein kovasta vauhdista.

Paukkunen ohjeistaa, että betonielementit olisi pitänyt valaa paikoilleen saumattomasti siten, että betoniosuus olisi jatkunut aina tasaiselle asti. Se olisi onnistunut leikkaamalla asfalttiin kolot betonipaloja varten.

Betonimestarit Oy:n liiketoimintajohtaja Matti Norvapalo kertoo, että asfalttipohjaiset skeittipuistot ovat yleisimpiä, mitä he ovat toimittaneet. Yritys on myynyt kymmeniä skeittipuistoja viimeisen vuosikymmenen aikana.

– Aiemmin liittymissä oli käytössä teräslistat, mutta ne hakkautuivat käytössä ja lähtivät irtoamaan. Asfalttiliittymät ovat parempia. Sen on kokemus opettanut.

Norvapalon mukaan asfaltti on sitkeä, elastinen materiaali, joka ei juuri murru.

Onko asfalttisaumoista kertynyt teille huonoja kokemuksia?

– Ei ole, Norvapalo vakuuttaa.

Betonimestarit toimitti skeittipuiston elementit Paltamoon, mutta asfaltointityöt ovat kunnan teettämiä. Puisto on myös kunnan omistuksessa.

Kunnanjohtaja Arto Laurikainen ei usko, että asfalttisaumojen murenemisesta syntyisi kunnalle suurempaa murhetta.

– Skeittipuistoa huolletaan ihan normaalisti, ja Betonimestarit ovat näitä ennenkin toimittaneet. Kyllä ne ovat toimineet, Laurikainen toteaa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti