REFRRER:path /

Saukkovaara myytiin äänin 9–8

Scandinavian Berry saa Saukkovaaran 40 000 eurolla. Korotonta maksuaikaa on 2,5 vuotta.

Juha Neuvonen
Lunastusvuokrasopimuksen puolustajat katsoivat, että Saukkovaaran alue on kunnalle liian kallis ylläpidettäväksi. Kannattavaa yritystoimintaa sinne ei ole saatu lukuisista yrityksistä huolimatta.

Jorma Moilanen

Ristijärven kunnanvaltuusto on hyväksynyt kunnan ja Scandinavian Berry Oy:n lunastusvuokrasopimuksen, joka koskee Saukkovaaran alueen ravintola- ja motellirakennusta maapohjineen.

Tämä tarkoittaa sitä, että marja-alan yritys Scandinavian Berry saa vaaran laelta omistukseensa 1,6 hehtaarin maa-alueen rakennuksineen sitten, kun se on maksanut alueesta kiinteistöineen käytännössä 40 000 euron hinnan.

Valtuusto hyväksyi kunnan ja yrityksen välisen sopimuksen äänestyksen jälkeen. Etukäteen ounastellut rintamalinjat pitivät. Kauppaa kannatti 9 ja vastusti 8 valtuutettua.

Myymisen kannalla olivat keskustasta Olavi Oikarinen, Helka Tolonen, Paavo Oikarinen, Minna-Liisa Laakso, Tapio Pikkarainen, Anu Kemppainen ja Arto Klemetti.

Lisäksi lunastusvuokrasopimuksen tekemisen puolesta äänestivät Arto Tolonen (kok) ja Tapani Granholm (ps).

Sopimusta vastustivat äänestyksessä keskustalaisista Marjo Kangasharju, Eine-Liisa Heikkinen, Mauno Heikkinen, Leila Karppinen ja Pentti Lukkari.

Vastaan äänestivät myös Hanna-Leena Keränen (kok), Esko Kyllönen (ps) ja Riitta-Liisa Oikarinen (sd).

Lunastusvuokrasopimuksen puolustajat katsoivat, että Saukkovaaran alue on kunnalle liian kallis ylläpidettäväksi. Kannattavaa yritystoimintaa sinne ei ole saatu lukuisista yrityksistä huolimatta.

Ravintola- ja motellirakennus, suksivuokraamo, rinnehissit ja alueen 4 lomamökkiä ovat nielleet kunnan varoja, kun niitä on yritetty pitää edes siedettävässä kunnossa.

Kokouksessa esitettiin laskelmia, joiden mukaan alueen ylläpito tulee maksamaan kunnalle joka vuosi noin 40 000 euroa. Syksystä alkaen kunnalla ei ole budjetissaan rahaa enää edes alueen sähköjen ylläpitämiseen.

Myös kaupan kannattajat olivat sitä mieltä, että 40 000 euroa on mitätön summa alueesta rakennuksineen.

Virallinen kauppasumma on 55 000 euroa. Kunta kuitenkin hankkii yrittäjälle 15 000 eurolla lämpöpumppuja.

Lunastusvuokrasopimuksen hylkäämistä ja aluetta koskevan kaupanteon keskeyttämistä esitti Marjo Kangasharju. Ehdotusta kannatti muun muassa Hanna-Leena Keränen.

Sopimuksen vastustajien mielestä kunnalla ei ole mitään takeita siitä, että uusi yritys menestyy sen paremmin marja-alan toiminnassaan kuin toivotuissa matkailuhankkeissakaan.

– Ainoa varma asia on, että 100 marjanpoimijalle tarvitaan majoitustilat, Riitta-Liisa Oikarinen sanoi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti