REFRRER:path /

Harrastukset

Kiinnostaako sinua virkkaaminen, matkustaminen, tanssiminen, valokuvaus tai vaikkapa legorakentaminen? Tältä sivulta löydät mielenkiintoisia harrastuksiin liittyviä juttuja ja vinkkejä uuden harrastuksen aloittamiseen.

« »
Juha Neuvonen/arkisto
Pyöräilyä Pöllyvaarassa. VP ja Pasi Jyväskylästä lähdössä pois Pöllyvaaran rastilta helmikuussa 2016. Pyörällä liikkuessa joillakin osuuksilla voi olla hyödyllistä kantaa suksia mukana, joten kannattaa testata turvallisia ja toimivia tapoja suksien kuljettamiseen.

Seikkailukisassa vain 12 joukkuetta – vielä ehdit mukaan

Talviseikkailu oli vuosi sitten suosittu juttu. Nyt joukkueita ilmoittautui vain 12. Mukaan ehtii, jos ilmoittautuu tänään perjantaina.Peruskartanlukutaito riittää.

Tanja Nuotio

Lost in Kajaani Winter on lauantaina 18.2. järjestettävä yksipäiväinen talviseikkailutapahtuma Kajaanin ytimessä ja laitamailla.

Kilpailu järjestettiin vuosi sitten ensimmäistä kertaa ja se on sukua Lost in Kajaani -seikkailukisalle, joka on pidetty jo useita kertoja syksyisin.

Kainuun runsaslumiset talvet takaavat helmikuussa järjestettävälle tapahtumalle aina lumiset puitteet, mikä tekee siitä erityisen verrattuna kesän seikkailukisoihin.

Mutta. Järjestäjät

yllättyivät, että tänä vuonna mukaan ilmoittautui vain 12 joukkuetta. Viime vuonna joukkueita oli yli 30, ja suosio näytti silloin taatulta.

Syksyn seikkailukisassa oli mukana peräti yli sata joukkuetta. Lost in Kajaani onkin noussut Suomen suurimmaksi seikkailukilpailuksi. Kilpailu laajeni syksyllä Ylä-Kainuuseen.

Lost in Kajaani Winter -kisan toteutuksesta vastaavat Kainuun Liikunta ry ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Taustalta löytyy samoja tekijöitä, jotka vastaavat syksyisin järjestelyistä Lost in Kajaani -kisoissa.

Viime vuoden syyskuussa Lost in Kajaani järjestettiin kuudetta kertaa.

– Osallistujien vähyys tuli yllätyksenä. Olemme kuulleet arvioita, että ihmisiä hirvittää talviset olosuhteet. Kesällä on helpompi liikkua, Marita Kaipainen Kainuun Liikunta ry:stä kertoo.

Hän on projektipäällikkö EEKA-hankkeessa.

– Kuitenkin peruskartanlukutaito riittää. Ja voi kuntoilla vaikka vain osan ajasta, Kaipainen painottaa.

Talviseikkailussa taktiikan merkitys nousee arvoon arvaamattomaan, sillä etenemistapojen valinnalla on suuri merkitys kisan lopputulokseen.

Reitillä kun voi edetä juosten, maastopyöräillen tai hiihtäen aina maaston ja tilanteen mukaan.

Lost in Kajaani Winterin sarjat ovat 10 tuntia kestävä Frozen-sarja sekä 6 tunnin mittainen Almost Frozen -sarja.

Frozen-sarjaan on ilmoittautunut 7 joukkuetta, Almost Frozen -sarjaan 5 joukkuetta.

Frozen sopii hyvin extremeä hakeville kokeneemmille seikkailijoille, kun taas Almost Frozen soveltuu hyvin myös seikkailu-urheiluun vasta tutustuville.

Seikkailussa joukkueen koko voi olla 2–3 henkeä.

Kilpailualue on Kajaanin kaupungin ympäristössä noin 25 kilometrin säteellä.

Viime vuonna rasteja oli esimerkiksi Pöllyvaarassa, Kaupunginlammella, Oulujärven Toukansaaressa ja Paltaniemellä lentokentän takana.

Viime vuoden voittajapari, sotkamolaiset Tommi Peltonen ja Teemu Köngäs, hiihtivät ja ajoivat maastopyörillä lähes 111 kilometriä ympäri Kajaania.

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »

Mikä?

Lost in

Kajaani Winter

Lost in Kajaani Winter on rogaining -tyyppinen seikkailukisa, jossa joukkueet kiertävät vapaassa järjestyksessä mahdollisimman monta rastia.

Osa rasteista on tehtävä- eli quest-rasteja, joissa suoritetaan winter-henkisiä tehtäviä.

Vaikka kyseessä on seikkailukilpailu, voi mukaan lähteä myös puhtaasti elämys- ja nautiskelufiiliksellä ilman kilpailupaineita.

Lähtö kello 6

Yhteislähtö on pääsarjassa lauantaiaamuna kello 6.

Maaliin pitää tulla 10 tunnin sisällä eli viimeistään kello 16.

Kartan saa perjantai-iltana.

Silloin joukkueet voivat alkaa suunnitella, miten kannattaa edetä.

Voittajajoukkue on se, joka kerää rasteilta eniten pisteitä.

Rasteja on useita, eikä kaikissa tarvitse käydä.

Moni liikkuu maastopyörällä, ja sukset ovat valmiina mukana.