REFRRER:path /
Pekka Lassila
Juha Sipilä kehui Terrafamea Sotkamossa keskustan puoluekokouksessa.

Sipilä: Keskusta valmis pääomittamaan lisää Malminjalostus Oy:tä

Johannes Pulkkinen

Keskusta olisi valmis pääomittamaan Terrafamen emoyhtiötä Suomen Malminjalostus Oy:tä lisää, totesi pääministeri Juha Sipilä Sotkamossa keskustan puoluekokouksen avajaispuheessaan Katinkullassa perjantaina. Suomen Malminjalostus Oy oli entiseltä nimeltään Terrafame Group Oy.

Terrafamen perustaminen ja pääomittaminen oli hänen mukaansa oikea päätös vastustuksesta huolimatta. Terrafame ei Sipilän mukaan tarvitse lisäpääomittamista.

– Nyt kaivos työllistää alueella 1 500 osaajaa, sen ympäristöasiat ja vesitase ovat kunnossa ja yhtiöön on saatu yksityistä pääomaa. Yhtiön kannattavuus paranee koko ajan ja jo nyt voi sanoa, että sijoittamamme pääoma ei ole pelkästään turvattu, vaan yhtiöön sijoitetun veronmaksajien raha on kasvanut jo merkittävästi korkoa, Sipilä sanoi.

Sipilä perusteli mahdollista tulevaa pääomittamista akkumetallien tuotannon ja jatkojalostuksen mahdollisuuksilla.


– Liikenne sähköistyy. Autot, junat, veneet, mopot ja jopa lentokoneet kulkevat jatkossa sähköllä. Suomessa on kaikki keskeiset akkuteollisuuden tarvitsemat metallit ja jatkojalostusosaaminen. Tuohon haasteeseen vastaa nyt uusi valtionyhtiö Malminjalostus Oy, joka omistaa jo Terrafamen kaivosyhtiön, Sipilä totesi.

– Keskusta on valmis pääomittamaan tuota yhtiötä merkittävästi myös ensi vaalikaudella, Sipilä sanoi.

Sipilän (kesk.) mukaan on tullut täysin selväksi, että sote-lakien eduskuntakäsittely kestää odotettua kauemmin.

Sipilän mukaan hallituksesta ja hallituspuolueista tämä ei jää kiinni.

– Meillä on valmius antaa vastineemme valiokunnalle jo ensi viikolla. Hallitus on yhtenäinen, ja viemme tämän maaliin, keskustan puheenjohtaja Sipilä sanoi keskustan puoluekokouksen avajaisissa.

Sipilä valitteli puheessaan, ettei voi kertoa tänä viikonloppuna edes maakuntavaalien päivää. Hänen mukaansa vaalit pidetään noin puolen vuoden päässä siitä, kun eduskunta saa lait käsiteltyä.

– Kuten ennustin, vastustus on kova, ja näemme asiassa vielä monta näytelmää. Nyt on tärkeintä muistaa se, että Suomelle tärkeintä on uudistuksen aikaansaaminen, viedään tämä nyt vaan maaliin bolshevistisella rauhallisuudella, Sipilä sanoi.

Edit kello 15.23 ja 15.47 täydennetty Sipilän puhetta ja korjattu otsikossa Terrafame Malminjalostukseksi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti