REFRRER:path /

Matkailu

Matkailu-aiheesta löydät juttuja eri maailman kolkista. Saat vinkkejä minne kannattaa mennä ja mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea.

« »

Suomussalmi, Taivalkoski ja Kuusamo yhteen Hossan matkailun hyväksi

Juha Neuvonen
Kajaanin ammattikorkeakoulu selvittää alueen infrastruktuurin ja palveluiden kehittämis- ja investointitarpeet.

Tanja Nuotio

Hossan kansallispuistoa kehitetään nyt uudella yhteistyöllä kolmen kunnan voimin. Yhteistyön ovat aloittaneet Suomussalmi, Taivalkoski ja Kuusamo. Tällainen matkailun yhteistoiminta-alue on aivan uutta.

Hossa+ -hankkeen tavoitteena on aktivoida paitsi nämä kunnat, myös Hossaan linkittyvän matkailualueen yrittäjät ja muut toimijat yhteistyöhön matkailun kehittämiseksi.

Kajaanin ammattikorkeakoulu selvittää alueen infrastruktuurin ja palveluiden kehittämis- ja investointitarpeet.

Kansallispuistoksi tulon myötä Hossan matkailukysynnän odotetaan kasvavan merkittävästi. Hossa tarvitsee esimerkiksi monipuolisia palveluita.


Kansallispuistostatus tuo lisäarvoa ympäröivien alueiden yrityksille ja mahdollistaa uudenlaisten matkailupalveluiden kehittämisen.

Hanketta hallinnoi Naturpolis Oy, osatoteuttaja on Kajaanin amk ja kumppanina sekä rahoittajana Suomussalmen kunta. Hanke toteutuu 14.8.2017 – 28.2.2018.

Budjetti on reilut 82 000 euroa, josta Pohjois-Pohjanmaan elyn tuki on reilut 79 000 euroa ja kuntarahoitus noin 3 000 euroa.

Toimenpiteinä muun muassa kartoitetaan matkailutoimijoita ja järjestetään teemapäiviä yrittäjille.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »