REFRRER:path /

”Suurin investointi Kajaanin kaupungin historiassa”

Monitoimitalon rakentaminen ja keskustan muutokset näkyvät ympäristöteknisen lautakunnan budjetissa.

Jonna Karjalainen

Hauhola-Lehtikangas -monitoimitalon rakentaminen on Kajaanin teknisen johtajan Timo Soinisen mukaan suurin yksittäinen investointi koko Kajaanin kaupungin historiassa.

Samalla se hörppää suuren osan toimialan lähivuosien investointirahoista. Ympäristötekninen lautakunta hyväksyi ensi vuoden talousarvioesityksen ja vuosien 2016 ja 2017 taloussuunnitelmaesityksen keskiviikkona kokouksessaan.

Hankkeeseen on budjetoitu talousarvioesityksessä kolmen seuraavan vuoden ajalle yhteensä noin 24 miljoonaa euroa, josta ensi vuoden osuus on yhteensä 7 600 000 euroa.

Vuodelle 2016 hankkeeseen on varattu 12 900 00 euroa ja vuonna 2017 hanke kustantaa yli kolme miljoonaa. Tavoitteena on, että rakennus on valmis vuonna 2018.

– Se on kokonaisuudessaan hirvittävän suuri hanke. Kova satsaus Kajaanin kaupungilta sivistyspuoleen, Soininen sanoo.

Soinisen mukaan hanke vaikuttaa positiivisesti myös muun muassa rakennusalan työllisyyteen.

Uusi monitoimitalo on samalla koulukeskus. Se korvaa huonokuntoiset Hauholan ja Lehtikankaan vanhat koulut. Hauholan koulun kentälle piirrettyyn rakennukseen on tulossa myös päiväkoti ja kirjasto.

Koulun osuus kokonaishinta-arviosta on noin 15 miljoonaa.

Ympäristöteknisen lautakunnan muita tulevien vuosien suurempia investointeja ovat Kauppakadun kävelypainotteisuuden rakentaminen Kirkkokadun ja Koivukoskenkadun välillä sekä Kyynäspäänniemen kevyen liikenteen sillan rakentaminen. Ensivuodelle niihin on varattu talousarvioesityksessä 1 200 00 euroa määrärahaa.

Kaupunki panostaa ensi vuoden aikana katujen peruskorjaukseen.

– Täysin uutta katua rakennetaan vain 95 metriä Purolan kentälle, kaikki muu vanhan peruskorjaamista tai loppuun saattamista. Se on aikamoinen muutos aikaisempiin vuosiin, Soininen sanoo.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti